080322 Härliga tider!

image187 Greta & Garbo berättar:

I går fick vi äntligen ut och göra något vettigt. Jag, Greta, och husse gick för oss själva och tränade fotgående, stanna kvar, inkallning och stopp på pipa. Det gick mycket bra, hade bara ett missat stopp och det var när vi var på väg tillbaka och jag såg matte & Garbo. Då kunde jag inte hålla ihop det och stanna utan jag kom in till husse i stället. Det finns i alla fall hopp, sa husse.

Jag, Garbo, och matte tränade linjetag och stoppsignal. Matte hade "preparerat" med några strategiskt utlagda dirigeringar ute på sjön där det gick skoterspår lite kors och tvärs. Jag fick börja med att gå fot och lite sån’t där som inte är såååå kul och sedan fick jag börja med en enkelmarkering. När det var klart fick jag göra ett linjetag och när jag var framme i området visslade matte närsökssignal. Jädrans också, jag glömde bort vad den betydde så jag kom in i stället. Då gjorde vi om det och matte tänkte sig också för så hon blåste först stoppsignal och sedan söksignal – då blev det rätt för oss båda. Sedan fick jag en enkelmarkering men innan jag fick hämta den blev det en annan dirigering. Gick finfint bägge delarna!

Nästa övning blev en markering som jag skickades på och när jag var nästan framme kom en stoppsignal. När jag satt och tittade på matte kastade hon en markering till, lite på sidan om mej, och sedan gjorde hon uttecken. Jag var på väg till den sist kastade men då sa matte nej så jag fann för gott att komma in i stället. Då gick matte med mej ut dit hon blåst stopp och satte ner mej och gjorde uttecken på nytt. Då förstod jag. Sedan fick jag hämta den som hon hade kastat som störning. Den här övningen gjorde vi två gånger till, en när vi var ensamma och en när Greta och husse kom förbi. Skitbra sa husse när han sett vad vi gjorde.

Husse & matte hämtade Kråka & Atte och sedan fick vi alla gå en långpromenad på sjön. Det var jättehärligt så vi var nog ute mer än en timme. Vi båda sprang av oss mycket av den uppdämda energin som vi samlat på oss den senaste veckan. Husse & matte tycker att det är konstigt att jag, Garbo, inte ens blir andfådd hur mycket jag än springer. Ett litet tips till dem är att använda sin energi på ett ekonomiskt och förnuftigt sätt – då blir man inte trött.

Nu hoppas vi bara att det blir likadant i dag. Det ser lovande ut för det är strålande sol, lite kallt men man kan väl röra på sig? Ha en fortsatt Glad Påsk!/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × tre =