080324 Härliga Påskhelg!

image187 Greta & Garbo berättar:

Tänk vad härligt det är med Påsken! Husse & matte har gott om tid för oss så det blir ovanligt mycket aktiviteter. I går gav vi oss i väg på en tur ute på sjön. Till att börja med fick vi varva lite med att gå fot och att springa lite fritt. Första stoppet blev en dirigeringsomgång, två apporter åt oss vardera. De gjorde två målområden, ett på ca 40 m och ett på ca 60 m. Jag, Greta skulle få börja och jag var naturligtvis ganska så tänd. Husse har en lite längre "startsträcka" så det blev inte riktigt som det var tänkt. Husse skickade mej på den kortare dirigeringen men halvvägs fick jag sniff på den till höger och drog som ett skott. Husse hann inte reagera förrän jag var så gott som framme och gissa vad…. det låg fyra stycken där så jag var tvungen att känna på dem alla innan jag bestämde mej för den sista jag hittade. Husse var inte sååååå glad. Han tog emot apporten men gick och lade den tillbaka, hmmm undrar hur det var tänkt egentligen. Nåja, jag fick sitta och vänta medan Garbo skickades på den jag skulle ha tagit. Hon gjorde likadant när hon kom halvvägs ut – vek till höger menar jag, men matte var beredd så hon blåste stoppsignal. Gissa vad? Tvärnit och hon gick i full fart på tecknet ut till rätt apport. Lite smolk i bägaren blev det trots allt för även hon var tvungen att byta, fast bara en gång. Nåja, matte sa inget om det mer än att nu blir det träning på att undvika byte i fortsättningen. De övriga apporterna fungerade precis som det skulle så jag tror att husse  & matte blev nöjda ändå.

Efter en rejäl promenad kom vi till en "udde" där vi gjorde nästa stopp. Som tur var fanns det bara lite snö där så vi fick faktiskt göra ett litet fält. Vi fick gå två och två och jag, Greta, och Kråka fick börja. Det gick jättebra. Det enda som fanns att anmärka på var att när jag var på väg in och Kråka på väg ut så hade jag en tendens att dra efter henne istället för att komma in till husse. Jag tror inte det gjorde så mycket för jag var lätt att bryta sa husse.

Efter Greta & Kråka var det min, Garbos och Attes tur. Jag började jättebra, använde näsan mycket väl och kom snabbt in men nåt ska väl matte ha att grubbla på tänkte jag….. Så när jag var på väg ut och Atte på väg in med en apport så tyckte jag att den kan väl jag få istället för husse. Det tyckte inte matte. Ge dig iväg ut och leta själv sa hon! Hmm. Det är inte så gott att veta hur det ska vara alla gånger. Atte är ju min lekfarbror och jag trodde vi kunde ta det hela med lite humor men tji fick jag. Vi skulle ha haft en riktig "sparringpartner" till Garbo hörde jag matte sa till husse. Kanske innebär det att det kan bli mera fältjobb tillsammans med någon annan framöver? Man kan ju alltid hoppas. Nu är det tydligen inte så lätt att hitta träningskompisar just nu men vi får väl hoppas det lättar framöver.

När alla var färdiga med fältet fick vi gå en rejäl tur ute på sjön. Det var strålande sol, några minusgrader och nästan vindstilla så det var ljuvligt för oss alla. Härligt! Det blir nog en lika dan tur nu på eftermiddagen för vädret är det samma idag. Vi måste nog gå lite senare för det är pimpeltävling idag så det måste nog vara klart innan vi ger oss iväg. Njut av vårsolen./Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =