080514 Hå hå ja ja!

image187 Greta & Garbo berättar:

Hå hå ja ja, matte tycker lite synd om mig, Garbo, just nu. Vi är ju ensamma i hundgården om dagarna nu. Atte är inne för han har varit dålig i magen ett tag och Kråka är inne för hon har fortfarande problem med analsäckarna. Då blir det så att jag får gå med "ryggsäck" i stor sett hela dagaran. Greta höglöper och hon vill bara rida på mej, Jämt, jämt, jämt. Hugaligen vad det kan vara jobbigt ibland.

I går däremot var det riktigt trevligt. Vi fick besök av Joy, Izi, Chili,Zazzi och deras husse och matte. Det var faktiskt träning på gång. Härligt! Temat för kvällen var diffusa markeringar. Skitkul, och alla lyckades vi riktigt bra. Joy och Izi är ju yngst och har fortfarande allra mest att lära men det kunde man nästan inte märka, så duktiga var de.

Första övningen var markering bakom en kulle. Vi stod nedanför en stor kulle och det enda vi hörde var ett skott och sedan kom det ett högt kast som landade bakom kullen och som vi endast såg bågen av när apporten var allra högst i luften. Vi fick variera avstånden lite så det blev längre avstånd mot slutet. Våra hussar och mattar var jättenöjda med oss. Visserligen såg de lite skillnad på "gamalrävarna" och oss ungdomar för de gick spikrakt över kullen och missade inte en millimeter. Vi fick väl kanske jobba liiiiite mera ibland, i alla fall vissa av oss.

Efter det tog de tvåbenta lite fikapaus och räknade ut vad vi skulle få göra sedan. Då blev det en dold markering som vi markerade i stort sett bara på hörsel. Vi stod på vägen och dummisen kastades bakom en rätt tjock buskridå, säkert inte mer än 15 meter ut. Det var bara vi ungdomar som fick jobba och våra hussar och mattar tyckte att vi var överraskande duktiga. Jätteskönt o jättkul! Det gör vi gärna om, kanske redan på tisdag då nästa träff är bokad. Ha det gott/ Greta & Gabo

PS. Idag snöade det! Som tur var är det ingen snö som ligger kvar, det är lika grönt som igår, men brrrr så kallt det är. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + sexton =