080519 En liten andhämtningspaus

image187 Greta & Garbo berättar:

I går kväll sa husse och matte att nu var det dags för en andhämtningspaus. De har haft fullt upp med provet som ska gå av stapeln till helgen. Som vanligt har det varit en hel del turbulens så husse & matte har väl inte varit på bästa humöret kanske men som sagt nu var det dags för en andhämtningpaus. Vi fick åka till Kickan och Helena och där mötte Ebba och Monika upp. Joy, Izi, Chili, Zazzi och deras husse och matte Stefan & Ullis kom också.

Husse & matte tycker att det är så trevliga marker hos Helena och vet ni vad? Det tycker vi också. Vi fick börja med att ställa upp oss två och två. Sedan kom det en markering med skott bakom en kulle och man såg bara kastet när det var som högst i luften. Därefter kom det skott och kast på en öppen yta. Nu ska ni ju inte tro att det bara var att hämta som vi ville. Nej då, det skulle krånglas till minsann. Ena hunden skulle ta den först kastade och sedan fick den andra hunden ta den sist kastade och sedan fick vi byta om.

Nästa övning var bara en enkel markering bakom kullen, lätt som en plätt! Tredje och sista övningen blev en övning med två "målområden" varav det ena var bakom kullen dit vi redan varit. Ett nytt område blev det runt en stor buske ute på en blöt äng. Vi fick ställa upp oss fyra och fyra och en hund fick vara passiv. En hund fick hämta en markering uppe på en kulle åt motsatt håll när man tänker på målområdena. Nästa hund fick ta en dirigering vid det högra målområdet och den tredje hunden den andra dirigeringen till vänster. Sedan fick vi rotera tills vi alla hade hämtat på alla ställena plus varit passiv.

Husse och matte var nog rätt nöjda med oss trots att jag Garbo knallade på min allra första markering. Matte läste lagen för mej och sedan höll jag mej i skinnet. Hade liiiite problem med markeringen uppe på kullen, blev lite för lång, men i stort sett så gick det riktigt bra. Husse var mycket nöjd med mitt, Gretas, arbete. Det är ju det här vanliga att jag har lite svårt att hålla ihop det och komma rakt in som jag ska men det blir bättre och bättre och vissa gånger är det så gott som perfekt så vi är nog på G. Kråka & Atte fick inte jobba någonting i gårkväll. Kråka hade varit på djursjukhuset men det blir ingen operation i dag heller för det har inte läkt riktigt. Så nu är det penicillin som gäller fram till vecka 24 då ny tid är inbokad. De övriga hundarna skötte sig också utmärkt. Husse & matte tycker att det är så roligt att titta på när ungdomarna Izi och Joy jobbar för de är så duktiga. De kan inte riktigt förstå att i fjol vid samma tid var vi lika gamla. Tiden går fort säger de. Tycker att de borde vara lite mera lika oss, tiden har ingen som helst betydelse för vi lever ju bara i nuet vi.

Hur som helst så tyckte vi alla att det var en lisa för själen att få träffa lite vänner och bara träna, de tvåbenta fick också fika men alla hade vi det gott. Vi behöver alla en andhämtningspaus säger matte och vi instämmer förstås men vi menar det ju lite mera bokstavligt egentligen. Det är länge sedan vi fick hämta en fågel…… Ma höres/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − arton =