080527 Det ljusnar….

image187 Greta & Garbo berättar:

Hej o hå, tänk att det börjar ljusna! Husse & matte har under den senaste tiden varit fullt upptagna med jaktprovet här vid Sundsjön i helgen. Vi blev mestadels förvisade till hundgården (fick förstås sova inne på natten) och kände oss väldigt avskurna. Mycket folk bodde det här och även några okända hundar, till och med en liten spanielvalp. Tror ni att vi fick träffa dem? Nä då, vi fick bara se dem från hundgården vi.

Nåja, nu är det hela över och i går kväll var det äntligen vår tur att få lite uppmärksamhet. Husse & matte skulle åka ner till provplatsen och kolla så att inget var glömt. Kråka o Atte fick följa med på ena sidan och kolla igenom både nkl- och ökl-platserna. Det var städat för de hittade bara en liten snitsel men Atte gjorde ändå ett stort fynd. Kråka o Atte sprang före ner till nkl och drog iväg ut i vattnet. Matte såg att Atte hade något med sig när han kom tillbaka men lade ner det vid strandkanten. Husse försökte locka på honom men han stirrade bara dumt tillbaka. När de kom fram dit förstod de Attes dilemma. Det var ingen vanlig apport han hittat. Det var en STOR gädda, säkert över 1 m lång och 6-7 kg tung. Behöver vi tala om att den fick vara kvar?

När det var dags för andra sidans provplatser fick vi följa med. Vi fick springa lösa en hel del och vi listade nästan ut var allt hade legat. Matte visste att det fanns en kaja kvar på ökl-fältet så de skickade ut oss på sök. Gissa vem som hittade den. Det var ju jag, Greta, så klart! På vägen tillbaka blev den föremål för lite dirigeringsövningar och däremellan gjorde vi några simturer också, fast på eget initiativ. Det var i alla fall skönt att vi fick röra på oss riktigt och vet ni vad? Vi ska få ut och träna både i kväll och i morgon kväll. Dessutom har de lovat oss att hela nästa vecka blir det träning varje dag för då är vi i Axi. Jippi! Vi kanske hör av oss igen innan dess. /Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × tre =