080530 Nu är det sommar!

image187 Greta & Garbo berättar:

Nu känns det som det börjar bli sommar. Härliga träningar och gott gräs (vi betar som kor säger matte). I tisdags kom Busan & Cindra tillsammans med husse Roland hit och vi fick ut och träna. Vi kördet två och två så jag, Greta gick tillsammans med Busan och Garbo tillsammans med Cindra. Atte och Kråka fick också jobba lite. Vi började med en markering uppe på en platå. Den var rätt så knepig för det var dessutom fullt med gröpper och vinden var ganska stark. Vi fick göra det två gånger och andra gången blev det riktigt, riktigt bra. Vi fick också göra linjetag och Busan och jag, Greta, fick titta på när de gjorde iordning två "målområden". De andra fick göra linjetagen "dolda"  annars körde vi lika allihop. Matte sa att det syntes vilken erfarenhetsnivå vi låg på. Busan och jag var duktiga men Cindra och Garbo var säkrare i sitt agerande och Kråka och Atte bara gjorde det.

Vi fyra "ungdomar" fick göra ett fält som avslutning. Även här körde vi två och två och i samma ordning och vi fick gå ut varannan gång. När vi åkte hem var vi nöjda och belåtna allihop. Skönt!

På onsdag kväll var det träning tillsammans med Birgitta o Haimon, Mona o Disa samt en ny bekantskap, en hane från Streamlights men matte är lika dålig på namn som vi är så vi kommer inte ihåg vad de hette, varken matte eller hund. Hur som helst, det blev vattenjobb och med fågel dessutom. De andra jobbade lite på land också men jag, Garbo, och Greta fick först göra en enkelmarkering tvärs över tjärnen. När vi bägge hade hämtat var sin hade Birgitta lagt ut två fåglar på två tredjedelars avstånd av tjärnen och sedan rott mot andra sidan. De här fick vi hämta på linjetag och för mej, Garbo, gick det galant och dessutom med snygga och prydliga avlämningar.

För mej Greta gick det också mycket bra. Det enda problemet som jag hade var när jag skulle ut på linjetaget. Husse stod lite långt upp på land när han skickade mej så jag hade lite svårt att fatta att jag skulle ut i vattnet. Då gick vi närmare stranden + att Birgitta kvackade lite. Dåååå var det inga som helst problem att förstå vad som menas. Jag hade också riktigt bra inlevereringar och avlämningar. Jag satt passiv medan Garbo tog den första markeringen och det första linjetaget och jag var helt cool! Satt alldeles stilla och sa inte ett knyst. Dessutom hade jag ju inget "tok" för mej på vägen in heller. Husse var mäkta stolt och sa att fortsätter jag så här så kaaaaanske vi kan komma till start i höst.

Nu väntar en hel härlig vecka nere i Dalarna och husse & matte har lovat att det blir träning varenda dag. Jiippiiiiii!!!! Vi hörs/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =