081027 Lite men naggande gott…..

 Garbo berättar:

I helgen var husse hemma på besök igen, skitkul! På söndag kom Skrutt & Sally och deras matte Kicki på besök. Vi fick börja med att åka ut till Toutinviken och träna lite. Husse följde också med! Han satt visserligen bara i bilen och tittade på men det var kul för han tyckte vi var rätt så duktiga.

Sally fick köra ensam och började med några linjetag för de håller på att specialträna lite. Det gick kanske inte riktigt som hennes matte hade tänkt så de övergick till en markeringsövning istället och den fungerade rätt så bra. Lite svårt var de eftersom det inte fanns några riktiga referenspunkter men som sagt, det gick ändå rätt så bra.

Skrutt och jag fick jobba tillsammans. Skrutt och Kicki stog på en kulle och jag och matte på en annan. Kicki slängde en dubbel till mej men när hon kastat första så knallade Skrutt och var tänkt att ta den. Nu hann hon inte utan Kicki hämtade den och kastade om den. Gissa om jag blev tänd då! När jag fick gå så – wroooooom – förbi och kanske det blev dubbla avståndet – men då tänkte jag: Vad håller jag på med? Tvärvände och spikade den på hemvägen. Den andra, som blev omkastad, var jag mycket osäker på var den landat så där velade jag runt en stund. Sally och Kicki hade också stått där i området när de körde linjetagen så det hade legat lite dummisar på flera ställen så det snurrade lite i huvudet på mej. Som tur var kallade matte in mej och Kicki fick kasta om den och då blev det spik på den.

Nu kastade matte en dubbel till Skrutt. Det kliade lite i kroppen när hon snodde runt oss men jag satt både stilla och var tyst men för den sakens skulle så vill jag inte ha sagt att jag inte skulle ha velat hämta dem själv. Jag visste ju var de låg. Det slutade med att matte kastade två enkla på samma ställen åt Skrutt så det blev ju spännande en gång till för mej. Som belöning för att jag skött mej fick jag en dirigering mellan områdena som matte hade kastat och bakom där min "struliga" markering låg. Full fart ut, matte blåser stopp, tvärnit, får tecken men fortsätter bakåt. Matte blåser igen men då vänder jag och kommer sakta emot matte. Matte blåser en gång till, sätter mig snyggt och prydligt, tar tecken och hoppar över ett dike, får stopp- och söksignal och hittar. Springer lycklig in till matte igen. Det gäller att jobba upp sig på slutet……

Kråka och Atte fick göra två dubbelmarkeringar där de fick ta varsin. Det blev inte riktigt som det var tänkt men bägge kom in i alla fall. De fick också ett kort linjetag där det var meningen att Kråka skulle skickas ut, stoppas, vänta tills Atte hämtade sin. Det gick bra ända tills Atte sprang förbi och sedan inte ville höra vad matte sa. Nåja, de kom in i alla fall men det blev en hel del stök.

Skrutt fick även avsluta med en specialövning. Hon håller på att läras in på klicker och det gick väl rätt så bra tror jag.

När vi kom hem fick vi gå till hundgården och de tvåbenta gick in och åt våfflor men hjortronsylt och vispgrädde. Orättvist!? Tja, både ock. Jag var rätt så nöjd över att jag fick jobba lite så man får väl var nöjd, trots att det var litet – Men -naggande gott.

Ma höres/Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =