080818 Oväntat besök…..

 Garbo berättar:

I onsdags kom Busan o Cindra och deras husse Roland – och äntligen fick vi ut och jobba lite. Roland ville gärna träna fält med Cindra och att hon och jag skulle gå i par. De lade ut fyra linjer med 5 i varje i en glänta i skogen men vi startade på ett öppet fält. Före gläntan var det först långgräs/buskar och ett dike och i gläntan var det också långt gräs, buskar och gröpper så trots att det fanns många apporter så var det inte helt enkelt för oss. Dessutom hade matte gömt fyra minidummisar under lite gräs ute på ängen strax innan långgräset. Jag fick sniff på en men var tänkt att strunta i den och det hade jag ju gjort om inte matte var så envis att jag skulle stanna kvar och söka. Sedan fick jag söka rätt på två till också, skitsvårt. Vi fick även ett avbrott med en dirigering och det gick faktiskt riktigt bra. Jag tror att både Cindras husse och min matte var relativt nöjda med oss. Under tiden som vi jobbade fick vi oväntat besök…. Det kom en stövare som var mycket intresserad av Cindra. Det tog en stund innan hundens matte upptäckte att den var hos oss (den skällde lite) men när hon ropade så stack den äntligen iväg och vi fick fortsätta att jobba.

När vi var färdiga fick Busan ut och jobba på samma fält. Det gick bra för henne med! Atte och Kråka fick jobba in de apporter som blev kvar. Atte gjorde tyvärr illa sig under ögat så han fick sluta lite i förtid. Kråka fick därför själv hämta in dirigeringarna (det låg fyra ute).

När vi kom hem var vi faktiskt rätt så nöjda allihop. Matte och Roland fikade för Roland hade med sig nybakat mjukt tunnbröd. Mums, sa matte men tror ni vi fick smaka? De bestämde att vi ska få ut och träna igen nästa vecka – härligt! Tjingeling/Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 2 =