080908 Besök x 2

 Garbo berättar:

Helgen har faktiskt varit rätt så rolig faktiskt. I lördags fick vi alla tre (jag, Kråka o Atte) följa med matte och hälsa på husse. Vi fick turas om att träffa honom och Atte var självklart först. Han såg lite annorlunda ut där han satt i en rullstol och inte sa han så mycket heller. Dessutom kände vi inte riiiiiktigt igen lukten av honom men jag fattade naturligtvis att det var han. Gissa vad jag gjorde? Jo, jag gav honom en riktig blötpuss och det tyckte han var kul. Vi satt alla tre bredvid honom en stund så han fick klappa om oss lite och det kändes föstås riktigt bra. Skönt, då vet vi var han är och matte har lovat att vi ska få hälsa på flera gånger för det vill husse att vi gör.

I söndags kom Skrutt o Sally med matte Kicki och hälsade på. Vi fick naturligtvis ut och träna en stund, markering och så näsarbete (som matte tydligen fått på hjärnan just nu). Markeringarna var lätt som en plätt men söket…… hå hå ja ja. Vi fick jobba en och en och de lade ut 9 minidummisar (medan vi såg på) ute på en äng med ganska så långt gräs. Sedan fick vi bara hålla oss till ängen (ca 50 x 30 m) och söka rätt på dem. Vi fick alla ny mark så ingen hade någon extra hjälp av att det legat någon där förut.

Sally började och tog in 5 sedan bröt hennes matte för hon tyckte att hon jobbat riktigt bra. När det var min tur fick jag minsann jobba in alla nio jag……. När jag fått in 7 blev det lite stopp, jag ville absolut längre ut för att leta så då fick jag sitta och titta på medan Kicki gick en sväng i området och se då klack det till och de sista två kom in. Jag tyckte jag var ganska duktig men matte säger att jag har myyyyyyycket kvar att lära innan jag använder näsan riktigt, riktigt effektivt. Skrutt var nästa hund och hon hade också problem så de hjälptes åt på slutet att leta rätt på de sista. Kråka o Atte fick köra varannan och de blev ju lite som de blev…. sa matte. Atte dubbelapporterade och Kråka hade svårt att hålla sig i området men till slut så kom alla in även där. Hur som helst så var det jätteskönt att få jobba av sig lite energi. Vädret var toppen, ca 14 – 15 grader varmt med sol och klar luft. Härligt!

Vi hörs/Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − ett =