080925 Det rör på sig….

 Garbo berättar:

Nu är det en hel vecka sedan jag skrev något men vi har faktiskt fått ut och rört på oss ibland. I söndags fick vi jobba lite i vatten. Matte sköt "vita kulor" med apportkastare långt ut på blankvatten. Hon testade de röda skotten och jisses vad långt kulorna gick. Det gick lite vågor så trots att det var blankvatten så kunde man inte riktigt se kulorna när man simmade så det gällde att hålla riktningen. Atte fick lite kortare markeringar då matte är lite osäker på att han lyssnar om något skulle gå fel. Matte var i alla fall nöjd med oss alla och vi tyckte det var både skitkul och skitjobbigt.

Vi fick avsluta dagens träningspass med att hämta in minidummisar på en slagen åker. Inte lätt! Det blev två kvar…… men matte hittade inte dem heller. Det var nog "jordbänningar" som tjuvade dom!

Atte blev i alla fall dålig på kvällen/natten. Han hade ont någonstans i kroppen och bara skrek i två omgångar och däremellan så var han lite pipig. Matte tog med honom till veterinären på undersökning på måndagen men de hittade ingenting. Troligen är det någon nerv som kommit i kläm så nu ska han gå i koppel och vara inne i värmen under ett par veckor. Dessutom fick han Seraquin, ett fodertillskott med glukosamin och gurkmeja. Faktum är att han är mindre och mindre pipig och han har inte skrikit något mera så matte håller tummarna. Hon tycker för övrigt att det måste väl vara nog nu. Vi har ju avlöst varandra ända sedan i våras. Först Kråka från april till mitten av juli, sedan jag under nästan hela augusti, sedan Kråka igen och nu Atte. Vi gör ju så gott vi kan för att hålla oss friska men ibland går det på tok…..

Igår var husse hem på besök också men det var bara Atte som fick träffa honom. Matte säger att det dröjer nog inte så länge förrän han kommer hem på helgpermission så vi får väl ge oss till tåls till dess. I morgon har matte lovat att om vi håller oss på benen och är friska ska vi få följa med på andjakt i morgon och gåsjakt på lördag och söndag. Ja inte Atte förstås men Kråka och jag får nog chansen att vara med lite. Ska bli skitkul! Rapport kommer./Garbo

PS. Vi vill alla passa på att gratulera Tickan och Birgitta till 1:a priset i nkl. Starkt jobbat! DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − sexton =