080930 Överreklamerat!

 Garbo berättar:

Nu har jag för första gången äntligen fått vara med på jakt. Överreklamerat! Det var inte alls så kul som jag trodde. På fredag eftermiddag åkte vi till Östbyn och installerade oss hos Lena Hildingsson, Ice o Rix. Det kom även flera två- och fyrbenta och de flesta av oss skulle få vara med på andjakt på fredag och gåsjakt på lördag och söndag. Matte lovade att jag skulle få följa med på fredagkvällen och jaga änder. Vet ni hur kul det var? Vi kom dit i halvsextiden och fick sätta oss under ett träd vid ett vattendrag. Där satt vi tills det var nästan mörkt. Det enda som hände var att vi hörde några skott på avstånd och en and flög förbi med världens fart. De två skyttarna som var hos oss hann inte ens lyfta bössan. Sedan var det hela över. Jakt betyder alltså sitt/ligg stilla  och var tyst i flera timmar. Hmmm, roligare kan man väl ha men matte var nöjd med min passivitet i alla fall.

På lördag morgon fick vi stiga upp kl kvart i fyra. Hugaligen va tidigt! Den här dagen skulle Kråka få jobba och nog fick hon gno minsann. Hon har aldrig tagit skadade kanadagäss förut så matte var liiiite spänd på hur hon skulle reagera. Hennes första kanadgås var skadad och sprang undan för fullt. När matte skickade henne på den så drog hon järnet och sprang i kapp och "rev ner" den. Tyvärr kom en annan hund och snodde den och Kråka blev så paff så hon sa inget utan drog istället efter en annan gås som också levde. Lite senare när hon var på väg in med en gås så kom samma hund och försökte en gång till men se då sa hon till på skarpen och sedan fick hon jobba ifred. Sammanlagt fick hon apportera 8 + en ½ (den som hon blev frånstulen) och fyra av dem levde. Som tur var fanns det en modig riddare, Per, som hjälpte matte att ta ihjäl dem. De var lite seglivade….

På söndag morgon fick vi sovmorgon till kvart i fem. Nu var det min tur igen att få vara med. Tror ni det blev annorlunda mot fredagen? Ja, det kom två gäss som skyttarna bommade på, annars var det lika dan’t. Jag fick öva mej på passivitet – att ligga/sitta tyst i flera timmar (från ca halv sju till tio, halv elva). Matte är mycket nöjd med mej men jag var väl inte så nöjd kan jag säga. Nog skulle det ha varit kul att åtminstone fått försöka bära en nyskjuten kanadagås i alla fall.

Det blir jakt även nästa helg men matte tror inte att vi har möjlighet att vara med då. Synd för jag har velat syna det här med jakt ordentligt men man får ju nästan ingenting som man vill numera. Förresten så var det ju överreklamerat så det var väl kanske det samma …… eller? Tjingeling/Garbo
PS. Matte har lagt ut några bilder som Karina Hallberg tog på följande länk: Gåsjakt

0 reaktioner på ”080930 Överreklamerat!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − 2 =