090819 En hel vecka!

 Garbo berättar:

Nu har det gått en hel vecka sedan vi fick någon riktigt träning men i går var det dags. Busan, Disa, Cindra med husse Roland och Hazel med "gamelhusse" Anderes E, jag och matte åkte till Marsättstjärn och tränade. Hazel och jag ska bägge starta i Lit så för oss skulle det bli ett litet "genrep" men först fick Busan jobba lite. Hon fick först en dubbelmarkering på vattnet och sedan ett fält på sex vilt. Jag tror att hennes husse var rätt så nöjd med hennes prestationer.

Genrepet gick till på följande sätt: Hundarna skulle jobba två och två och första hunden fick en dubbelmarkering på vattnet bakom några småöar. När den sista var greppad skulle hund nr två skickas på dirigering som låg vid kanten  i slutet på en öppen sumpmark och bakom en liten bäck. Sedan bytte vi plats och det hela gjordes en gång till fast tvärt om för hundarna. Efter det kom en enkel landmarkering i en liten skogsdunge för den ena hunden och den andra skulle skickas tvärt över tjärnen till en ö där det låg några änder. Vi skickades en bit från kanten (sumpmark) och ut på en liten "landtunga" med en liten brant kant ner till vattnet. När dirigeringen var inne bytte vi plats igen och det hela gjordes om. Sedan fick vi göra ett litet närsök, en fågel vardera, medan fältet lades ut (hälften var redan utlangt men det fattades fåglar). Nu fick vi jobba varannan gång och det låg sammanlagt 12 vilt ute.

Hazel och Cindra började och för Hazels del så gick genrepet riktigt bra. Efter dem så var det äntligen dags för mej. Jag skulle få gå i par med Disa och hon fick börja med vattenmarkeringarna. Min landdirigering gick riktigt bra två stoppsignaler med efterföljande tecken och sedan en söksignal. Bums så var den inne. Vattenmarkeringen gick också bra förutom att jag fösökte en "rövare" genom att ta landvägen men matte stoppade mej så jag hann inte många meter. Sedan skickade hon mej en gång till och då fann jag för gott att spika den andra som jag mycket väl visste var den var.

Nu var det så dags för landmarkeringen och jag fick börja. Den var rätt enkel….. Sedan var det Disas tur att ta markeringen eftersom hon inte skulle ha någon vattendirigering för hon är inte riktigt färdig för öppenklassen. När hon hade greppat skickde matte mej på vattendirren. Jag gjorde ett stopp på landtungan och matte skickade ut mej men när jag kom i vattnet blev jag lite tveksam så matte frågade vad jag höll på med och kallade in mej. Då fattade jag. Naturligtvis skulle jag bara rakt fram så då gjorde jag som hon sa. Drog iväg framåt tills jag nådde ön som jag klättrade upp på, hittade anden och kom tillbaka. Då klappade matte om mej och sa att just så där skulle det vara.

Så blev det närsökets tur och det var skitenkelt. Disa började. När vi var färdiga fick vi gå på fältet som snabbt och prydligt levererades in. Matte var rätt så nöjd förutom att jag tänkte gå land till den andra vattenmarkerinen och att hon fick ta in mej och börja om på vattendirren. Skönhetsfläckar sa Roland….. Matte tyckte också att jag var lite onödigt ivrig men jag var tyst och lugn vid passiviteten så att jag har lite tryck i jobbet får hon faktiskt finna sig i. Hon kan ju också komma ihåg att jag har inte fått jobba på en hel vecka, så det så. Nu får ni hålla tummar o tassar för oss på Litsprovet på lördag och söndag! /Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − fyra =