090805 De e’ mycke’ nu, del 2

 Greta & Garbo berättar:

Onsdag:

Idag kom även Izi, Joy, Sky och Nellie och tränade med oss (Zazzi, Chili, Eha var också med men vi såg aldrig när/om de jobbade något). Dagen började lite trevande för det regnade lite smått men det var varmt. Husse o mattes bil krånglade lite. Gustaf o Jan hade fixat lite med ena framhjulet i går kväll för bromsen låg på lite men nu när vi åkte till Bodtjärn så skramlade och skrapade det så matte vågade inte köra sista biten. Det blev så att Gustaf körde upp bilen och sedan åket han hem till oss och hämtade lite grejer så dagen började med lite bilmek och med husse som "konsult" åtgärdades felet:

Intressantare än jaktträning tro????

När mekandet var klart så hade det också slutat regna och ordningen var återställd. Jag, Greta, fick börja med två dubbelmarkeringar på land. Den första gick inte så bra men då bytte de kastare och då gick det kanon. Det var ju det här med funktionärerna…… eller hur Jan Lagg?

För de övriga, som ville, blev dagens första övning en "Walk the Line" över en liten kanal. Först gick vi linjen ut och våra hussar/mattar kastade över dummisar (två vardera + en reserv) till andra sidan "kanalen". Sedan gick vi tillbaka till ursprungsläget och vi skickades i tur och ordning för att hämta en vardera. Sedan fick en av oss en markering bakåt och direkt när den var inne skickades vi igen på linjetaget. När den var inne var det parkompisens tur. Syskonen Izi och Wanda började och det gick riktigt bra. Full fart både ut och in. Sedan var det min, Garbos och Ronjas tur (halvsyskonen, Brimbarn). Matte hade inget att anmärka på hur jag skötte mina uppgifter.

Sedan delade vi upp oss lite. Några jobbade på land och några nere vid vattnet. De som jobbade vid vattnet gjorde en "Bengt Bernas" tror vi, vi såg aldrig vad de gjorde faktiskt. Matte o jag, Garbo gick tillsammans med Gustaf och Ronja samt Anders och Sky upp till ett hygge och körde lite landdirigeringar. Först gick vi några meter, stannade, vände om och våra hussar/matte lade ut sex dummisar + en reserv. Sedan gick vi på en linje upp för en sluttning till en skogskant och där vände vi om och vi skickades tillbaka på linjetag. Sedan lade de ut där vi stod och vi gick tillbaka till startplatsen. Nu fick en hund en markering (som låg på samma linje som linjetaget men bara en liten bit ut) och en av oss andra skickades upp till dirigeringen och det fortsatte tills vi alla hade markerat och dirigerats. Till sist lade de ut dummisar där vi stod igen och sedan gick vi linjen upp mot den andra punkten men då lade de också ner tre dummisar på halva vägen. När vi kom upp till skogskanten blev vi skickade till den närmaste dirigeringen och när det var tomt där blev vi skickade till den längre dirigeringen. När det blev min tur var min hjärna lite överfull så när matte skickade mej så kunde jag inte hålla inne mitt "frustrationsljud" precis när jag stack iväg. Jag vet ju att matte inte tycker om det så jag stannade ju som vanligt, vid såndana tillfällen, efter några meter. Då tog matte in mej igen och skickade om men jag stannade fortfarnde på samma ställe (men var tyst) och frågade vad jag skulle göra. När jag stannat tre gånger på samma ställe (bara några meter ut) så bytte matte plats och skickade mej igen. Tur att hon förstod till sist! Då gick det alldeles utmärkt. Naturligtvis stannade jag till lite vid dirigringsplatsen som låg på halva vägen men när matte sa jag skulle fortsätta så gjorde jag ju det. När alla hade gjort sitt så låg det en reserv kvar så matte skickade mej ännu en gång och det gick kanon. Då stannade jag inte ens till där det legat dummisar. 

Dagen avslutades med att jag, Greta fick göra några dubbelmarkeringar på vattenet tillsammans med matte. De gick väl inte så bra, för mitt huvud var lite överfullt vid det laget men det var kul! Atte o Kråka fick också, precis som igår, göra några markeringar som det jobbade tillsammans på. Fortsättning följer! /Greta & Garbo

PS. Matte har lagt in lite flera foton på Hemsidan, Album, Dalagänget 2009. DS 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − två =