090806 De e’ mycke’ nu, del 3

 Greta & Gabro berättar:

Torsdag:

Idag var inte husse med på träningen för han skulle in till lasarettet och kolla så att hans brutna lårbenshals hade läkt som det skulle (och det hade den!).

När vi kom upp till Bodtjärn så frågade Jan om han fick låna mej, Greta, lite under dan. Det fick han naturligtvis och det var jättekul. Nu är det en liten hemlis vad vi gjorde så husse o matte kan gärna få vara nyfikna.

Jag, Garbo började dagen tillsammans med Ronja och Gustaf ute på hygget för mera dirigeringsövningar. Den här dagen gick vi i en "trekant". Gustaf och Ronja gick till höger och matte och jag till vänster. När vi kommit till en punkt uppe på höjden i skogskanten så lade matte ner en apport. Sedan gick vi i riktning mot Ronja och vi möttes på halva vägen. När vi kommit till pukten som de hade varit på först så ladematte  också ut en dummy och sedan gick vi tillbaka till ursprungsplatsen. Nu fick Gustaf skicka Ronja till den plats som han hade lagt första dirigeringen på. När hon var inne så skickade matte mej till vår första dirigeringspunkt. Sedan gjorde vi tvärt om. När det var klart så gick vi samma resa (fast tvärt om) en gång till men när vi var nästan tillbaka till startplatsen så satte matte ner mej ca 1 m från den tänkta linjen och sedan gick hon själv tillbaka till startpunkten. Nu skickades Ronja förbi mej och upp till hennes första dirigering och sedan kallade matte in mej. När Ronja kom tillbaka så gick de ut och hon fick sitta på samma sätt vid "min linje". När apporten var inne så skickades vi på de återstående på "vanligt" sätt. Jag tror att matte o Gurstaf var nöjda med oss båda. Vi skötte oss nog ganska bra, det kändes så i alla fall.

Kråka och Atte fick också göra samma övning (fast de hoppade över den sista där de skulle sitta bredvid linjen) i par med Wille och Olle. De sa att de tyckte att egentligen var det riktigt roligt att få röra på sig ordentligt. Varmt var de så de blev lite flåsiga men de fick gå ner till vattnet för en liten simtur efteråt. De har ju inte samma kondis som vi ungdomar så det kanske inte har samma ork……….  

Anders med Sky och Nelli kom också en stund. Sky jobbade lite med linjetag på vattnet men vi fick aldrig tillfälle att se hur det gick. Sedan blev det lite lunch och vila för oss.

På eftermiddagen, det blev en tidig kväll (vid två-, halvtretiden) så fick vi avsluta med lite markeringar på vatten med apportkastare o kula. Gustaf och matte sköt varannan gång åt sina egna hundar. Matte sköt först till mej, Garbo som jag fixade så klart. Sedan satte hon ner mej en bit därifrån för passivitetsträning och sedan hämtade hon Kråka o Atte. Kråka fick börja och när den var inne så var det dags för Atte. Den blev alldeles för lång för honom. Han simmade ut en fjärdedel av stäckan men sedan vände han. Tur för mej det! Matte kallade fram mej och sedan skickade hon mej på dirigering men hon var lite slarvig så jag drog strandkanten. Då kallade hon in mej och vi började om och då gick det kanonbra. Två, kanske tre omstyrningar och den var inne. Långt blev det, en bra bit över hundra meter tror matte. Skönt, sa hon och klappade om mej och det kändes gott det.

Jan o Gustaf fick i uppdrag att lägga upp Jämtlands Cup som skulle ske på fredag och de stannade därför kvar en stund och klurade ut morgondagens övning.

När vi kom hem hade husse precis kommit hem. På kvällen, vid middagen blev det lottning på startordningen av. Jag, Greta skulle få starta först i enlighet med husses önskemål (han har ju vissa privilegier just nu), Atte startar som tvåa och Kråka femma och Garbo sjua om vi minns rätt. Kråka var väldigt orolig under kvällen och skulle ut stup i kvarten. Det visade sig att hon fått urinvägsinflammation (hon hade även pinkat inne men det var förmodligen innan matte hade kommit in). Som tur var hade matte lite medicin hemma som hon fick och det värsta hann gå över innan natten. Naturligtvis blev det ingen start på Jämtlandscupen för hennes del så det blev totalt 9 deltagande hundar. Vi delades in i två klasser, Slyngel- och Mästarklass och det var samma upplägg för bägge klasserna så vi lottades in oavsett klass så vi fick starta huller om buller. Tjingeling, fortsättning följer…. /Greta & Garbo

Mer bilder finns på Hemsidan, Album

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fem =