090804 De e’ mycke’ nu del 1

 Greta & Garbo berättar:

Den här veckan har vi haft besök så vi har haft fullt upp. Har det inte varit träning så har vi ju så klart varit tvugna att hålla reda på allt som hänt hemma hos oss. Sex hundar har varit boende hos oss i husvagnar och på onsdag kväll hade vi mera besök så ni kan tro att vi hade det vi gjorde.

För att börja från början (alla dagar var vi uppe vid Bodtjärn) – Tisdag:

När vi kom dit fick vi jag, Garbo o Wanda, börja med ett "provprov". När vi kom fram till startplatsen kom det en dubbelmarkering på vattnet för Wanda. När den var inne så fick jag en landdirigering och sedan fick vi gå dit min landdirigering låg. Nu kom det en dubbelmarkering igen och jag fick ta den och Wanda fick sin landdirigering (som låg vid startplatsen för det hela). Sedan blev det en förflyttning till fältet där det låg sju vilt. Jag fick börja och terrängen var rätt så jobbig och lite varierad. Matte bröt när jag hämtat in sex, hon tyckte att jag legat i och jobbat så bra så hon var nöjd. Fältet lades ut igen och då fick först Wanda och sedan jag en vattendirigering i väntan på att det skulle bli färdigt. När fältet var klart kom en förflyttning och sedan kom en dubbelmarkering på land till Wanda och sedan till mej. Jag tror matte var någorlunda nöjd. Inte perfekt men jag skulle i alla fall inte bli prislös om det varit prov.

Jag, Greta, fick gå tillsammans med Ronja men jag fick hoppa över dirigeringarna och vi hade startplatsen närmare "lägret" för husse har lite svårt att ta sig fram. Vilten var också "inflyttade" så avstånden skulle vara ungefär lika. Jag skötte mig riktigt bra sa husse förutom att jag hade en hel del svängar när jag skulle in med viltet. Det var inte så konstigt sa matte för jag hade ju suttit i bilen och laddat läääänge. De andra hundarna gjorde också delar av "provet" om vi minns rätt.  

Jag fick göra några vattenmarkeringar tillsammans med husse och Kråka o Atte fick också några dubbelmarkerinar som de jobbade tillsammans med som avslutning på dagen. Vad de andra gjorde kommer vi inte riktigt ihåg. Förmodligen var det också ltie vattenjobb för varmt var det. Sedan bar det av hem för vila och rekreation inför morgondagen. Fortsättning följer! Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 − sju =