090824 Jaktprovshelg i Lit, del 1

 Garbo berättar:

I helgen åkte matte och jag till Lit på jaktprov. Vi fick starta både lördag och söndag och på lördag startade vi i andra par. Vi gick tillsammans med Moormans T Pine.

Det hela startade med att vi fick gå fot en bit och sedan fick jag en dubbelmarkering. Den var lite knepig men den sist kastade spikade jag men den andra fick jag gno lite på. När den var inne fick vi vara passiv medan "Pina"  markerade.

Sedan fick vi gå en bit igen och fram till fältjobbet. Det var ett rätt "bökigt" fält som dessutom hade fått en "finsk touch" (stort) av vår domare, Tobina Nyman. Pina fick börja med att hämta två på fältet och sedan fick hon en landdirigering. När den var inne fick jag hämta två och sedan fick jag också gå och ta en landdirigering. Spikrakt ut och spikrakt in utan stopp eller krusiduller. Därefter fick vi jobba in två från fältet, vila, hämta två igen tills alla tolv vilten var inne.

Nu blev det dax för vattendirigering och jag fick börja. Det kom två skott under gång och när vi kom fram till tjärnen och fick vi stå någon meter från kanten för det var bara gungfly. Jag hoppade i men drog åt höger så matte styrde om mig tre gånger innan jag fann för gott att gå riktigt ut åt vänster men då var jag också så långt ut att jag rätt snabbt  fick vind av anden som låg på en liten ö. När jag var på väg in kom en dubbelmarkering till Pina.

När hon hämtat bägge sina fick vi byta plats och det var hennes tur att dirigeras. När hon var på väg in kom min dubbelmarkering som jag, till mattes stora förvåning, spikade. Nu var det hela över och det var dags för öppenkritiken. Det mesta lät bra men hon anmärkte lite på att jag hade slarviga grepp på en del fåglar. Jag funderar ju inte så mycket utan plockar upp så fort jag är framme och är det ett dåligt grepp så får det vara dåligt tills matte har den. Vill inte lägga ner och byta grepp. 

Det var flera stycken som kom och gratulerade efteråt och sa att vi hade en etta men matte trodde inte på det. Det  fanns ju en hel del att "ta på", tyckte hon. Nu är det ju länge sedan hon startade i öppenklass så hon har ju lite svårt att "känna av" var nivån ligger. Dessutom tyckte hon att jag kändes "väldigt het". Inte så att jag pep eller inte kunde sitta stilla men hon kände hur jag var på G hela tiden. Det är ju skitkul att jobba ju!!!

Hon hade fel! Jag fick en etta och det gjorde min parkompis Pina också samt en hund som heter Rockdove’s Sparkling Bright, "Silke" och även Rockdove’s Sparkling Tide. Vilken kanondag sa matte och jag höll förståss med!

Ulrika Ebenhard tog massor av foton och matte har lagt ut dem i ett album: http://picasaweb.google.se/MarithH/Lit2009#
Det är dock "egovarning"  som hon säger. Bara foton på mej och henne från bägge dagarnas jaktprov. Tjohej! /Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =