090824 Jaktprovshelg i Lit, del 2

 Garbo berättar:

Tidigt på söndag morgon var det så dags igen att åka till Lit på jaktprov. Den här dagen skulle vi starta sist av alla så jag laddade i bilen och matte tittade på de andra. När sista paret gick hämtade hon mej och vi "kissade av oss" och satte oss lite på sidan för att ladda tillsammans. Matte hoppades förståss att jag inte skulle ladda utan tvärt om, varva ner. Det förstod jag så jag låtsades. Lade mej ner och lade huvudet i tassarna och låg och tittade lite förstrött på det som hände på vägen. Rätt som det var kom Maud, Emelie, Andreas och husse! De ville gärna titta på och provet var vid en tjärn som är väldigt nära vägen så husse kunde faktiskt sitta och titta på oss hela provet. Kul!

Vi fick dra lott om startordningen och vi blev nr 2. Det innebar att jag fick vänta på att min parkompis, Silke, fick en dubbelmarkering först. Sedan blev det min tur. Den fixade jag lätt, fast med liiiite hjälp av matte. Hon visslade en kort stoppsignal och en söksignal. Det var nog bra det för jag hade nog kanske sprungit förbi annars….. fast det vet vi inte. Nåja, jag fick naturligtvis sitta och vänta på att Silke skulle hämta in sitt fält också. Attans vad lång tid det tog….. Sekunder blir timmar sa matte.

Jag fick ta en landdirigering när Silke var färdig med fältet och sedan var det hennes tur. När den var inne var det dags för en vattendirigering. Den var inte alls så svår, man skulle bara över till en ö och det var inte så långt så därför fick vi stå ca 15 m upp på land. Den fixade jag också utan större bekymmer. När jag var på väg in kom en dubbelmarkering till Silke och den såg lite intressant ut så jag drog mej liiiite till vänster men så att det var Silke som skulle hämta.

Då fick vi byta plats och när Silke var på väg in fick jag min dubbelmarkering. Den var knepig för det var först lite sumpmark, sedan lite vatten och där fåglarna landade såg det ut som en "hästsko". Den först kastade landade i vattenkanten på hästskon och den sist kastade landade på rad bakom hästskon. Den spikade jag men fick jobba som attan på den först kastade. Ska det vara så svårt sa matte när jag kom med den men då berättade skytten (som stod så till att han såg anden) att anden hade legat väldig lågt i vattnet så den avgav nog inte så mycket vittring.

Nu var det bara fältet kvar. Knepigt var det för till höger var det både risigt och långgräs, i mitten skogsbacke och till vänster skulle vi söka av tjärnkanten. Sex vilt låg ute och när jag kom in med den femte så lyfte domaren på hatten och tackade. Matte tänkte "Vad har nu hänt"! Det visade sig att domaren bara hade räknat fel på vilten så jag fick gå ut en gång till och då kom jag, för säkerhets skull, snabbt som attan in med den sista. Frid och fröjd alltså….

Den här gången var dock matte säker på att det inte skulle bli någon etta. Hon hade bara koncentrerat sig på att jag var så het men det var nog kanske bara matte som kände av det för när domaren, Sune Nilsson, höll öppenkritiken var det ingen tvekan om att vi hade fått en etta både parkompisen och jag. Jippi!

Vid prisutdelningen visade det sig att jag blev hela helgens bästa öppenklasshund och vi vann Östersunds Turistbyrås vandringspris till bästa öppenklass hund. Gissa om det blev gratulationer även denna dag. Matte blev alldeles omtumlad. Vilken otrolig helg!!!!

Dessutom fick husse träffa en massa hundfolk som han inte sett sedan han blev sjuk så han fick också en massa kramar. Dessutom följde Greta med så hon fick hälsa på sin "gamelmatte" som också dömde på provet. Hon blev glad att se henne men tog det säkra före det osäkra och slängde sig i husse knä för att vara säker på att få stanna hos honom.
Matte vill också hälsa och på detta sätt tacka för alla stöttningar, hålla tummarna och gratulationer i både gästbok, Facebook, Gästbok, SMS, telefonsamtal och "in natura". Otroligt vad snälla ni är. Hon är också tacksam för att jag är hennes hund, Garbo den gudomliga (precis som min namne), som hon säger.

Matte kommer att lägga ut i alla fall ett av helgens protokoll på hemsidan och har dessutom lagt ut foton på följande länk:  http://picasaweb.google.se/MarithH/Lit2009#Ulrika Ebenhard tog massor av foton men det är "egovarning"  som hon säger. Bara foton på mej och matte från bägge dagarnas jaktprov. Tusen tack Ulrika!! Jättefina foton.

Nu ska vi fortsätta och träna men för en annan klass. Nu börjar allvaret säger matte, men inte mej emot. Simma lugnt! /Garbo ("den gudomliga")

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − ett =