090826 Lit igen

 Garbo berättar:

Igår kväll bar det av till Lit igen. Barbro o Mats hade fixat så vi fick åka dit och träna, det är ju alldeles utmärkta marker där. Vi träffades vid grillplatsen, matte o jag, Mats, Barbro med Bixa, Krita, Aska, Anders med Sky, Nellie, Eha och Ullis med Joy o Izi. Nu var Krita (blandras) och Eha (12 år) inte med på träningen men vi träffades i alla fall. Kråka, Atte och Greta fick stanna hemma med husse men matte hade tagit med oss alla (fyrbenta) på en långpromenad innan så de var inte alltför besvikna men liiite avundsjuka förstås.

Det första som hände var att matte, som hade tänkt till lite, hade med sig flera säckar med fryst vilt. Hon kom på, när vi åkte hem från provet, att nu behövs inte så väldigt mycket vilt. Det är ju bara Greta som "måste" träna med vilt. Vi andra i vår flock är ju faktiskt elithundar nu! Detta resulterade i att matte sorterade vilt och tömde den ena av två frysboxar. Onödigt att stå och betala ström för en frysbox i onödan, tyckte hon. Anders, Ullis/Stefan och Mats/Barbro fick dela på det som var över.

Sedan blev det träning av och vi gick ner till tjärnen där de hade kört nkl under provet. Aska, Mats o Barbro gick lite på sidan och Aska fick jobba lite. Hon gjorde nog ett litet fält och någon markering tror jag, vi såg inte riktigt vad de gjorde. Vi gick lite längre bort runt tjärnen och våra mattar/hussar lade upp kvällens övningar. Det började med att vi blev satta på ena sidan av tjärnen och matte gick runt till andra sidan (matte hade ingen hjälp att lasta båten så den blev hemma) och lade ut ett antal dummisar bland näckrosorna.

Vi skulle få gå i par och Joy och Sky började. Först kom en enkelmarkering till höger för Joy och när den var inne skickades Sky över till andra sidan på dirigering. När den var inne bytte de arbetsuppgifter.

Nästa par blev Izi och Bixa. Bixa fick en enkelmarkering (som Joy o Sky) som hon hämtade och sedan skickades Izi över till andra sidan. Sedan bytte de plats men nu fick Izi en dubbelmarkering, en till vänster och en till höger. När den var inne skickades Bixa mitt i mellan markeringarna och över till andra sidan på dirigering. De avslutade med en dubbelmarkering  till Bixa.

Nu blev det min och Nellies tur och jag fick ta markeringarna först. När den sista var greppad skickades Nellie på dirigering och när den var inne bytte vi och gjorde tvärt om. För min del var markeringarna inget större problem men när jag skulle skickas på dirigeringen fick matte styra om mej en del och när jag kom på andra sidan fick jag leta som attan innan jag hittade den sista dirigeringen. Det är rätt jobbigt att jobba bland näckrosor så jag var rejält trött när jag kom in, ska jag säga!

Nu skulle vi få en dubbelmarkering, en på vatten och en på land. Nellie började och sedan blev det Bixas tur. Jag tror att Nellie missade lite så det blev ett extra kast på land. Land o land föresten. Land var det ju inte utan det låg i vass/sumpmark. När det blev min tur så höll jag en rak linje ut mot nedslagsplatsen men till mattes stora förvåning tvärnitade jag en bit före nedslagsplatsen. Jag hade hittat Nellis! När matte skickade mej på vattenmarkeringen så måste hon hjälp mej lite. Attans också! Efter mej kom Joy, Izi o Sky och jag tror att det gick skapligt för dem men på slutet så låg det två extradummisar kvar i området och då fick jag och Nellie hämta dem på dirigering, vilket gick utan problem.
 
Kvällen avslutades med ett motiverat linjetag (var det tänkt i alla fall). Anders, Nelli o Sky samt Mats o Bixa gick runt till andra sidan tjärnen medan matte, jag, Ullis, Joy o Izi stannade kvar där vi var. När alla var på plats kastade de ut några dummisar på andra sidan, mitt emot där vi stod. Sedan förflyttade de sig lite åt vänster och vi kastade ut dummisar till dem. Sky fick börja och först ville hon naturligtvis till området där de hade kastat dummisar till oss men när de flyttade sig lite gick det bra. Sedan turades vi om och skickades varannan gång från varannan sida. Jag blev sist ut och matte tänkte sig inte riktigt för utan skickade mej lite slarvigt varför jag trodde att jag skulle hämta på vår sidan. Då tog hon in mej och skickade mej lite mer bestämt så då var det ingen tvekan om att jag skulle över. Nu drog jag till vänster ju närmare andra sidan jag kom så matte fick styra om mej några gånger så jag kom rätt. Den här gången gick det lättare att hitta dummisen bland alla näckrosor och sedan var det full fart tillbaka. Under tiden så skickades Bixa över en extra gång men sedan fick Izi leta rätt på de som var kvar på vår sida. Simma lugnt. /Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 3 =