090830 Besök o träning

 Greta & Garbo berättar:

I fredags fick vi besök av Ice. Arne hade kommit hem från Norge och ville bjuda på mat och då bjöd han in Lena också och matte bjöd Anders och det verkade som det hade de riktigt trevlig på fredag kväll. Vi fick hålla oss från matbordet vi. Rättvist? Näe inte det minsta.

På lördag förmiddag fick vi, tillsammans med Lena o Ice, i alla fall först ut på en promenad där Kråka o Atte också följde med. Sedan var det dags att åka o träna och då fick de stanna hemma. Kråka har ju fått hosta och var till veterinären i veckan och då visade det sig att hon har en förtjockning o förträngning på höger lunga så nu äter hon cortison. Det är redan stor skillnad säger matte så det verkar som om det åtminstone kan bli mycket bättre. Var lite otäckt när hon hostade stup i kvarten på nätterna och så fort hon rörde på sig. Hugaligen, man är glad att man är frisk! (Peppar, peppar).

Vi åkte i alla fall ut dit vi hade bestämt att träffa Anders, Sky o Nellie men det visade sig att där gick det inte att vara så det slutade med att vi åkte till Anders Buan. Matte o Anders har haft lite diskussioner och funderingar kring markeringar så det var naturligtvis det vi skulle träna på. De hade tänkt till och funderat hur man tränade ”förr i tiden”. Då tränade man mycket tripplar i motsats till idag då man tränar mest bara enkla eller möjligen dubbla och där man är snabb att styra när man inte spikar dem själva.

Sagt o gjort. Först blev det en motivering till ett linjetag som vi skulle få ta efteråt, sedan en förflyttning till markeringsområdet. Nu kom det en markering till höger, sedan vände vi oss lite till vänster och där kom det två till. Jag, Garbo, fick börja och matte hade bestämt att om det var så att jag svävade ut det minsta så skulle jag få komma in och göra om från början. Detta gällde alla tre apporterna. Vid tredje försöket lyckades jag hålla huvudet kallt och fixa det. Då blev matte äntligen nöjd med mej. 

Linjetaget, som skulle vara så enkelt, visade sig var klurigare än de tänkt. Jag strulade och blev inkallad och fick göra om. Lyckades men inte klockrent. Hmmm, sa matte. Ska det vara så svårt? Det visade sig vara det, för både Sky och Ice hade samma problem. Nellie hade också ett stopp ”på fel ställe” men lyckades bäst av oss i alla fall.

Jag, Greta, fick gå sist och jag gjorde bara en dubbelmarkering. Lyckades inget bra alls. Var alldeles för övertänd så jag varken kunde tänka eller lyssna men det var ju matte som körde mej. Jag och husse hade varit ut och gått en promenad innan men det hjälpte inte. Du ska nog vara först du om du ska kunna  göra något sa matte och självklart håller jag med. Först är bäst.

Vi andra (jag, alltså Garbo, Ice, Sky o Nellie) fick avsluta med en ”Walk the line”. Jag och Nellie gick sist. Det gick heller inte klockrent. Matte sa att nu måste vi lära dej att varva ner annars kommer det att gå åt helsike det här. Tror inte det är så allvarligt jag, men ska jag vara ärlig så var jag faktiskt lite tänd. Det är ju så KUL!

Idag kommer Kicki med Sally o Skrutt samt Anders med Sky o Nellie och då ska vi åka till nya marker och träna. Skitkul. Jag, Greta, hoppas förståss att husse också följer med så jag också får träna. Markerna ska visst vara mycket ”handikappvänliga” så chansen är stor. Tjilivippen! /Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − elva =