090813 Förvirrad? Javisst.

 Garbo berättar:

Matte säger att vi alla är ett antal virrhönor just nu. Får väl skylla på att vi har haft mycket om oss och kring oss. Våra berättelser har blivit lite feldateradepå sistonde.

I tisdags fick jag ensam ut och träna tillsammans med Izi, Joy, Bixa, Sky och Nellie. Vi åkte till Marsättstjärn och där är det spännande värre. En liten tjärn med masssssor av små öar som gör allt för att förvirra oss. Fösta övningen gick ut på att vi tre och tre hundar fick lösa följande uppgifter:

En hund fick en enkel- eller dubbelmarkering, beroende på vad våra hussar/mattar valde, vid ena änden av tjärnen där de landade på land men med vatten och öar emellan. När sista fågeln på markeringen var greppad fick en annan hund en vattendrigering, med lite olika svårighetsgrader beroende på hur långt vi nått i vår träning (för min del blev det att gå ut en bit från kanten och mellan en ö och en "halvö" och ut på vattnet på skrå mot ett vassområde). Den tredje hunden fick en landdirigering längs med tjärnen och över en liten, liten bäck (en s k "Walk the line").

Jag fick gå i "första släpp" tillsammans med Sky och Joy. Matte var väl något så när nöjd med min insats. Kunde ha varit mera rakt på vid första på dubbelmarkeringen men spikade den andra som landade ganska svårt till. Vid vattendirigringen blev det en hel del omstyrningar så där tyckte hon att jag kunde ha fullföljt kommanona mera distinkt men var hela tiden i hand och den var rätt svår. Gick ut mellan en ö och en "halvö" och när jag kom ut fanns det massor av småöar och även land som drog. Jag var också tvungen att gå på rätt sida i vassen för att få vind när jag äntligen var i området. Landdirigeringen gick däremot kanon.

När alla hade löst sina uppgifter (på lite olika sätt och med lite olika resultat) så fick vi gå ett fält. Den här kvällen var det vilt som gällde och det fanns 23 stycken. Klockan hade hunnit bli halv nio och det var inte så länge tills det skulle börja skymma så då bestämdes det att alla fåglar skulle ut och vi fick jobba allihop. Vi fick hämta fyra vardera (men en åt gången i turordning) men Bixas husse hade lite brått hem så hon fick ta bara tre och sedan åkte de. Vi jobbade i åldersordning och det gick riktigt bra för oss. Allt vilt kom hem utan något större mankemang. Det låg både på öar och i skogen på de olika avsnittet vid ena ändan  på tjärnen. Skitkul var det i alla fall!

När vi åkte hem skulle Ullis o Stefan följa med för att hjälpa matte av med båten så vi körde hem i "karavan". När vi åkt en liten bit så stannade matte. Vi hade fått punka! Jag fick flytta till baksätet så att de kom åt reserhjulet, domkraften och fälgkorset. Snabbt gick det för som de gentlemän de är så fixade Stefan och Anders det hela på nolltid. Matte hälsar och tackar än en gång. Husse ringde också och undrade var vi tagit vägen för det hade ju hunnit bli mörkt men då berättade matte att vi var på hemväg. Husse hade stannat hemma eftersom det var risk för regn. Maud skulle till Bräcke till tandläkaren och hon tog med familjen och kom och åt middag. Vi hann förståss inte träffa dem så mycket innan vi åkte på träningen men de stannade och höll husse sällskap ett tag  men hade åkt när vi kom hem. 

Nu har matte berättat att jag ska få starta på Litsprovet nästa helg (inte nu till helgen) om jag lovar att inte börja löpa och det har jag förstås inte en tanke på att göra. Det är ju skitkul att jobba. Matte hoppas att vi ska hinna ut och träna en gång till tillsammans med lite hundar och med vilt innan dess men vi får om det är någon som har tid. Matte har också lovat att hon och jag ska åka ut några gånger men matte känner att det skulle behövas lite mera "konkuransträning".

Just nu har vi "Stockholmsfrämmat" så vi har lite att hålla koll på igen. De är jättesnälla för de hade med sig grisöron som vi fick i går kväll. Mums! Vi får nog hålla oss väl med både Monika och Uffe…… Tjingeling /Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 5 =