091214 En händelserik lussehelg

 Greta & Garbo berättar:

I fredags fick vi främmande. Det var May o Bosse med Gnizta (schäfer) och Lull o Sune med Ascott (stövare) och Abbe (golden). De kom vi 1-tiden och när alla tvåbenta hade fikat lite så skulle vi få gå på skogspromenad. Atte fick vara hemma för han haltar lite fortfarande.

Gnizta, som fortfarande är unghund, 10 mån, ville gärna leka hela tiden och hon hade lite svårt att höra vad vi sa så vi överlät ”uppfostringen” till Atte. Han kan ju det där för han har ju skött om oss. För det mesta lyssnade hon på vad han sa men hon är full av energi. Abbe och Ascott fick också komma in och Ascott han var jättekär i både mej, Greta och i Gnizta. Jag slutade ju att löpa för en vecka sedan och Gnizta för 14 dagar sedan så han kände nog av det på nåt vis.

Abbe o Ascott åkte hem sent på kvällen men Gnizta och hennes husse o matte stannade kvar tills på lördag. Gnizta skulle på kurs kl 13 så vi gick en långpromenad innan. Det är kul med lite sällskap! Det är vi ju inte alltför bortskämda med. Matte fick rapport från Gniztas kurs sen och hon hade skött sig nästan perfekt och när hon kom hem hade hon mest legat och sovit. M a o hade hon fått nyttig järngympa för det tar på krafterna när man har mycket omkring sig. Det har vi fått lära oss…..

På söndag var det meningen att vi skulle ut och träna en hel hoper men det slutade med att det var bara lilla Aska och hennes husse som kom, de andra fick förhinder. Kul blev det i alla fall och tid fick vi ju eftersom vi var så få. Aska fick börja med lite markeringar och sedan fick jag, Greta jobba lite. Jag fick en dubbelmarkering men den först kastade gick inte så bra så då fick jag göra om den. Det gick inte så bra då heller så det slutade med att de kastade om den ensam och då funkade det. Innan markeringarna hade matte lagt ut en dummy på andra sidan om ett diken (som jag hade sett) och när jag var färdig med markeringen skickade matte dit mej på dirigering. Gick som en dans det!

Så var det min, Garbos tur. Mats hade lagt ut två långa dirigeringar åt mej och jag fick börja med den längst bort. Nu strulade det till sig för matte styrde mej dit men jag kände inte att det låg någon där och till slut så lyssnade jag inte som jag skulle så då kallade matte in mej. Nu gick vi bägge två fram till den och matte visade att här ligger den, sedan gick vi tillbaka till utgångspunkten och jag skickades dit igen. Nu var det lätt som en plätt ju. Nästa dirigering lyssnade jag klockrent och det var ingen match alls. Som belöning fick jag en dubbelmarkering som jag var liiiite yvig på men jag fick godkänt sa matte.

Nu var det Askas tur igen och hon fick jobba lite på ett fält. Hon drillades även lite på att låta bli ”viltbyte” och det gick riktigt bra. Avslutningen blev att vi gick runt området alla tre och fick springa av oss lite överskottsenergi. Vi hade ju kunnat jobba mycket mera men matte tyckte att det ska inte vara för mycket av det goda. Man ska sluta när man ligger på topp. En härlig lussehelg blev det i alla fall. Kul med lite avbrott i vardagen. /Greta & Garbo

PS. Med lite tur kanske matte lägger ut några bilder på vårt ”främmande” från fredagen, (Bosse hade tagit några bilder, matte hade kameran på bänken och blev aldrig framtagen). DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fem =