090701 Vatten, vatten, bara vatten igen!

 Greta & Garbo berättar:

I går kväll fick vi träffa "gänget" igen. Det var Nellie, Eha o Sky med husse Anders, Bixa med husse Mats och Zazzi, Chili, Izi o Joy med matte Ullis. Vi åkte till "Marsättstjärn" men matte höll på att "köra vilse" för de hade avverkat massor av skog så det gick nästan inte att känna igen sig. Parkeringsplatsen som vi brukar stå på såg helt annorlunda ut och stigen ner till tjärn var full med kvist och ris och bröte så tyvärr kunde inte husse ta sig ner till tjärnen.

Izi började med en enkelmarkering, dubbel och en dirigering snett över tjärnen (där den första enkelmarkeringen landat). Hon skötte sig alldeles utmärkt! Sedan blev det lilla Skys tur. Hon fick se när jag lade ut tre dummisar på en ö vid andra sidan tjärnen men innan hon dirigerades dit kom det en dubbelmarkering. Den ena landade på blankvattnet och den andra (sist kastade) uppe på land. Behöver jag tala om att allt gick riktigt bra?

Så blev det min, Garbos tur och jag fick börja med en dirigering (samma ställe som Izi) men jag hade inte sett något av de föregående jobben då jag hade fått vara kvar i bilen för det var så mycket knott och mygg. Två omstyrningar så var jag framme, behöver jag tala om att matte var JÄTTENÖJD? Jag avslutade med en dubbelmarkering där den första landade bakom en hel radda småöar och den andra på blankvatten. Lätt som en plätt. Fast lite dumt var det för det innebar att jag inte fick göra något mera. Man ska inte utmana ödet sa matte……

Nu var det Bixa och Nellies tur. De körde i par och den ena fick en dubbelmarkering och när den sista var på väg in så skickdes den andra snett över till andra sidan tjärnen och en god bit upp på land. Sedan bytte de plats och vad jag kan förstå så gick även det bra.

Efter det så körde Izi en dubbelmarkering (som min, Garbos, fast i omvänd ording). Joy fick ockå en dirigering över till andra sidan (lika som Sky) och en dubbelmarkering (lika som Izi). Det gick också riktigt bra för bägge två och sedan blev det min, Gretas tur.

Jag fick en dubbelmarkering på vattnet efter att först ha sett att man lade ut dummis på ön mitt emot. Markeringen gick finemang men sedan blev det problem. När matte äntligen kom med rätt kommando så drog jag iväg ut men ca 15 m från ön vände jag. Inget som matte sa fick mej att bli övertygad om att jag skulle annat än hem. Då fick Ullis ro ut med båten, visa av att det låg en dummis där och sedan lade hon sig bakom ön. Det hjälpte inte. Hon fick kvacka och kasta innan jag fattade vad jag skulle göra. Nåja den kom hem i alla fall.

Nu skulle Sky ha fått jobba lite mera men hon hade något konstigt med ena ögat. Anders fick ringa och prata med veterinären men de skulle avvakta tills idag. Vi håller tummarna att det inte är något farligt även om det såg väldigt konstigt ut.

Kråka o Atte fick ta dirigeringarna som låg kvar på ön på andra sidan och sedan fick de och Chili o Zazzi några enkla kast från land bara för att de skulle få svalk sig lite.

Matte var upp till vägen med jämna mellanrum och tittade till husse så att han hade det bra. Ena gången så kom en bil och gissa vem det var? Jo, det var han som har hand om jobbet på vattenskadan i vårat hus. Han lovade att det skulle komma en hantverkare idag och hör och häpna – Han är här just nu! Halleluleja!

Simma lugnt – det gjorde inte vi i går. /Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 18 =