090708 På tårna i dubbel bemärkelse

 Garbo berättar:

I går kväll fick bara jag följa med matte på träning i Gräfsåsen. Matte o husse hade varit på "resande fot" hela dagen (handlat i Östersund, grattat Emilie som fyllde 9 m m) och därför ville husse hellre vara hemma och vila. Då tyckte matte att det kunde vara läge att bara jag fick följa med och det var ju inte mej emot, om man säger….

Sky, Nellie, Izi, Joy och Bixa hade varit på kennelträff i helgen där några "Belgare" var instruktörer så de hade massor av övningar med sig hem. Jag, Izi och Sky fick börja med en övning där vi ställde upp oss på linje. Framför oss lade de ut några dummisar, sedan vände vi helt om och gick över en liten äng till andra sidan och där lade de ut lite fler dummisar. Sedan vände vi helt om och Sky fick en kort enkelmarkering framför oss. När den var hämtad skulle jag skickas på linjetag över till andra sidan ängen. Behöver jag säga att matte o jag hade lite olika syn på saken…. Det blev till att gå, bägge två, över till andra sidan där matte visade mig dummisen, sedan gick vi tillbaka bara för att jag skulle skickas över till andra sidan igen och hämta den där dummisen. Knäppisar!! Sedan fick jag en kort markering och när jag hämtat den var det Izi’s tur att hämta dirigeringen. Till sist var det Izi som fick en markering och Sky hämtade dirigeringen. Därefter gick vi alla över till andra sidan och vi fick hämta var sin dirigering. Då gick det bra.

Jag hade lite problem med min skadade tass också för matte satte på en strumpa som inte satt på plats. Det gjorde lite ont ibland, alltså "lite på tårna i dubbel bemörkelse"….. Nåja, när vi var färdiga var det Joy’s, Bixa’s och Nellie’s tur att göra samma övning. Sammanfattningen av övningen var en del var riktigt duktiga men det var inte bara jag som hade problem men vi löste uppgifterna på ett eller annat sätt.

Sedan blev det fika men vi som jobbade mest fick bara sätta oss i bilen och vila, hmmmm. Under tiden som de fikade lade de upp en ny övning åt oss. Då skulle vi stå på ena sidan av en lite äng och en markering landade på motsatta sidan, på ena eller andra sidan av en vall. Vi jobbade två och två och den första hunden skickades på markeringen men stoppades precis innan vallen för där låg en minidummis som vi skulle söka upp i stället. När den var inne fick den andra hunden hämta markeringen och sedan bytte vi arbetsuppgifter. Passiva ekipage stod på linje under tiden som de två "utvalda" hundarna jobbade och tänk – jag knallade! Matte fick stopp på mig och "läste lusen av mej" och hon sa att hon kunde inte förstå varför jag var så på tårna. Jag var ju bara glad och lite exalterad över att jag äntligen fick matte för mej själv så jag kunde inte riktig skärpa till mej. Nu har  jag ju i alla fall visat matte att hon måste lägga ner lite tid på mej om det ska bli någon start i höst……. och jag får jobba lite extra (hi hi).

Simma lugnt, men vi har inte simmat på några dagar nu. /Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 19 =