090814 Heldag i blötan….

 Greta & Garbo berättar:

Idag fick vi en heldag ute i skogen. Vi kom till Bodtjärn halv elva och husse och jag, Greta, tog en promenad för oss själva. Matte och Garbo gick omkring och tittade och funderade lite om vad som vi skulle få göra under dagen. Vi elvasnåret kom Sky o Nellie med husse Anders samt Joy o Izi med Ullis o Stefan. De började naturligtvis att fika och prata en massa och solen sken och det var riktigt, riktigt varmt. När det började röra på sig och skulle lägga upp ett unghundsprov till Sky då började det regna. Det kom en riktigt våldsam skur så då tog de skydd men sedan avtog det och det var dags att köra igång. Sky fick en ny regnskur och lite åska men skötte sig riktigt bra (liten miss vid markeringen på land bara). Hon fick börja med en markering och sedan ett fält, förflyttning till ett riktat sök med tre vilt och avslutning med två enkelmarkeringar på vattnet (med start långt upp på land). Fullt godkänt alltså.

Sedan blev det min, Garbos och Izis tur. Vi gick i par och de hade lagt upp det som ett öppenprov (förutom att Izi hade fått sett var dirigeringarna låg). Izi började med en dubbelmarkering på land där hon missade lite och kom med ett fältvilt i stället för den ena markeringen. Sedan var det min tur och jag såg aldrig den sist kastade så matte fick styra mej ut till den sedan jag hämtat den första. Därefter fick vi en förflyttning över en väg och sedan fick vi jobba på fältet. Det låg så till att vi även måste över en liten bäck för det låg bara två vilt på "vår sida". När Izi hade hämtat fyra fick hon ett skott och sedan landdirigeringen medan jag jobbade vidare på fältet. Sedan blev det min tur att få skott o landdirigering och därefter jobbade vi färdigt på fältet där det låg totalt 12 vilt. Det hela avslutades med vattenjobb. Izi började med skott och vattendirigering som låg bland näckrosor och när den var greppad kom en dubbel till mej. En landade precis i landkanten och den andra ute på vattnet bland lite näckrosor. När jag kommit in med den sista kom ett nytt skott och matte skickade mej på vattendirigeringen och när jag greppat den kom en dubbel till Izi. Behöver jag tala om att våra mattar var riktigt nöjda med oss? Fullt ösregn, lite åska, blöta fåglar men ändå skötte vi oss med den äran. Kul!

Nu skulle Joy och jag, Greta få jobba på fältet lite. Vi fick också jobba varannan gång fram tills att vi tagit in fyra fåglar. Då kom ett skott och Joy skickades ut på dirigering och jag på fältet. Tyvärr så triggade skottet mej så jag fick lite överslag och drog ut på vattnet och gjorde en riktigt yvig sväng innan jag kom in till husse som visslade på mej. Sedan fick jag ett nytt försök att leta på fältet och den chansen tog jag ju men vad hjälpte det. Husse tyckte att jag hade varvat upp så mycket att nu hade jag jobbat färdigt. Attans oxå!

Regnet avtog och solen tittade fram och då tände dom grillen och vi fick vila i bilarna. Under tiden grillen blev varm lade Ullis, Stefan o matte upp ett elitprov till Nellie. Tyvärr hade hon ingen sparringpartner men hon fick köra ändå när de tvåbenta hade grillat färdigt. Hon fick börja med en dubbelmarkering på land samt en landdirigering och sedan ett närsök vid ett dike. Sedan kom ett stort fält med 5 vilt och när dom var inne kom en vattendirigering och avslutade med en dubbelmarkering på vattnet. Lite skönhetsfläckar hade hon förstås men det ska väl vara så för då finns det ju något att träna på.

Summa sumarum så blev det en blöt tillställning men ändå mycket givande och jättekul. Tror att vi åkte hem allihop och var rätt så nöjda med dagen. Tjillivippen! /Greta & Garbo

PS. Matte har lagt ut lite bilder på följande länk: http://picasaweb.google.se/MarithH/Traning090814# DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 2 =