090826 Äntligen rapport från Bixa Champ Camp

  Greta & Garbo berättar:

Det tog lite tid men nu har det tydligen lugnat ner sig lite så matte kan hjälpa oss berätta. Det var en kanonhelg! Fria ytor som vi alla 14 hundar kunde få springa av oss på och fri vattenlek vissa stunder. Härligt, härligt!

Bixa Champ Camp

Själva Bixa Champ Camp började efter frukost på lördag morgon kl 9.00. Vi var indelade i två klasser, GH-klass (gamla hundar eller galna hundar, fri tolkningsrätt), 5 st varav en 9-åring, tre 10-åringar och en 12-åring och de var lite utom själva tävlan. I den andra klassen ingick vi alla övriga men hänsyn togs till "ordinarie klass". Vi var en nkl, fyra ökl o två ekl. En valp och en "blandrasare" var inte med och tävlade alls. Först fick våra hussar o mattar lotta turordningen (det gjorde de före alla moment) och sedan började allvaret.

Det första som hände var dirigering. Där fanns det två ställen som bara var störningar, elitklassen hade två dirigeringar att välja på liksom elitklassen. Nybörjarhunden hade den enklaste av ökl-dirigeringarna. Vi kommer inte riktigt ihåg startordningarna men för vår del så blev resultatet så här. Jag, Greta, spikade min dirre, husse valde den enklaste. Jag var klart snabbast av alla för det tog bara några sekunder så var den inne. För mej, Garbo, var det lite knepigare. Matte hade valt den svåra. Vi stod på en kulle där gräset var slaget, skulle in i en skogsdunge (kanske 15 m, matte är lika dålig på avstånd som jag). Hur lång den var totalt vet jag som sagt var inte men jag drog in en bit i skogsdungen men inte tillräckligt långt och sedan blev det lite jazz. Jag var aldrig ur hand men gick i anvisad riktning alltför kort och vek för tidigt varför matte fick blåsa i pipan ett antal gånger innan jag var framme.

Atte avstod dirigeringen då matte inte tyckte det var så stor idé för hon har aldrig kört dirigering på honom och husse ville inte köra honom själv. Kråka fick samma dirigering som mej, Garbo och hon fixade den mycket bättre. Summa sumarum så var det nog bara en del av de som tog den närmaste elitdirigeringen (elithundarna o de övriga GH-hundarn) som fick några bekymmer med dirigeringen. Matte tyckte i efterhand att vi också skulle ha tagit den lättare dirigeringen men det är lätt att vara efterklok.

Andra momentet var närsök där det fanns 5 minidummisar i en lite skogsdungen som i sin tur låg i anslutning till stora fältet som låg i en skogsbacke ner mot sjön. Vi skulle bara hämta två vardera och för mej, Garbo, Kråka o Atte gick närsöket rätt så bra. Värre blev det för mej, Greta. Jag var ju lite ivrig och när husse blåste stopp på mej så kom jag tillbaka och när husse inte hann göra något eller såg så stack jag iväg på stora fältet och hittade mina två dummisar där i stället. Ska det vara så noga var man hittar dem tycker ni?

 

Närsöket till vänster avdelat med en stig mot stora söket

Sedan blev det fikapaus och efter det, det stora söket där det fanns 16 dummisar. Bägge vi två hittade 9 dummisar, Kråka hittade 5 (där bröt matte) och Atte tog hem 8 (9 på övertid). Sedan blev det lunch och vi fick gå och bada. Det blev vattenlek för hela slanten. Jättekul när vi alla, huller om buller, fick bada som vi ville. Skönt var det att svalka sig för den stora, gula lampan stod mitt på himlen och lyste o värmde.

Efter lunch var det så dags för markeringsövning. Det var tänkt att vi skulle ha en övning på land och en på vatten men klockan hade blivit så mycket så det blev en kombination. Det gick inte så där riktigt strålande för någon av oss men sämst för Atte. Matte fick bryta innan han hittade den som landat på land. Vi andra löste uppgiften men det hade kunnat vara mycket bättre. Den på land blev knepig för oss för den landade i skogen och det fanns en ridå och en sluttning och dummisen landade en god bit in och ner mot stranden. Vi fastnade lite i kanten och sökte o sökte o sökte. Så kan det gå!

En dubbelmarkering där den första landade inne i skogen och den andra på vattnet till vänster om skytten

Som avslutning på dagen blev det en stafett där vi blev indelade i två lag. Det blev husse med mej, Greta, matte med oss, Garbo, Kråka o Atte samt Ullis med Izi o Chili i vårt lag. I det andra laget var det Eha, Sky o Nellie med Anders, Stefan med Zazzi o Joy samt Mats med Bixa. Vårat lag vann! Men det var nästan målfoto. Vi fick stå inom en markerad fyrkant allihop och så skulle vi skickas till ett träd som stod i kanten på skogen och där fanns det 6 dummisar som vi skulle hämta på närsök. När första hunden (som var jag, Greta) hade lämnat av fick nästa skicka. Det andra laget stod med ryggen mot oss och skickade till ett träd vid ett buskage åt andra hållet.Jättekul!

Priset var naturligtvis till de tvåbenta. De fick en flaska Champagne som det fick dela med sig av till övriga deltagare.

Resultatet av Bixa Champ Camp blev som följer:

1:a Anders & Sky

2:a Stefan & Joy

3:a Anders & Nellie

4:a Ulrika & Izi

5:a Marith & Garbo (samma poäng som 4:an men hade ngn 5-poängare mindre)

6:a Mats & Bixa

7:a Thord & Greta

GH-klassen

1:a Marith & Kråka

2:a Ulrika & Chili (samma poäng men Kråka hade deltagit i alla grenar)

3:a Zazzi & Stefan

4:a Marith & Atte

5:a Anders & Eha

Med reservation för eventuella minnesluckor o felskrivningar. Ni som var där – Rätta oss gärna om vi har fel!

Domare var Barbro och hon sa att det var mycket jämt, det var inte många poängs skillnad mellan deltagarna. En helt fantastiskt härlig dag var det och för våra hussar och mattar slutade det med en oförglömlig middag.

Mats fick order om att klippa gräset lite noga en bit ut på ängen och sedan skulle bord o stolar bäras ut. Efter en stund kom värdfamiljen med en skottkärra med kantiner, tidningar, kylväska och vi vet inte allt. Först blev de serverade en "färdig drink på flaska" och rökt kött. Sedan dukades bordet med en massa tidningar, en öl till var o en, sallad = en tomat/person, en bakad potatis och till sist ställdes det fram två karotter, en med revbensspjäll och en med kycklingklubbor, ett bregottpaket och en "kaka med matbröd" . Anders var den som blev mest förvånad och tappade hetl hakan när den bakade potatisen serverades. Han hade nämligen aldrig ätit någon sådan förut så nu är han och även de övriga hussarna o mattaren en erfarenhet rikare. Det här var ett MYCKET trevligt sätt att äta middag på. Idéen stjäls o läggs på minnet…

En oförglömlig kväll – Kanongott!!!

Söndagen ägnades åt att träna, mest dirigeringar. Vi fick öva mycket på "Walk the line" som enkelt beskrivet, går ut på att om man inte går rakt till dirigeringen så blir man "hemkallad" o får gå fot med husse/matte fram till dirigeringen, vända och gå hem igen och därefter skickas igen. Ibland kom det en störningsmarkering som en annan hund fick ta, bara för att göra det lite svårare. Lite markeringsövningar blev det också. Husse var ganska trött så det blev bara matte o jag, Garbo, som var i farten på söndagen. Efter en sen lunch bar det iväg de ca 25 milen hemåt igen. Vilken kanonhelg! Tusen tack för allt till Mats o Barbro! En gästfrihet utöver det vanliga, tänk själva mat och ficka från fredag em till söndag em och fritt husrum för oss som inte hade husvagn. Matte fick inte ens låna en dammsugare så hon kunde städa stugan efter oss. Vilka människor, och vilket kanonstället  och vilken helg! Än en gång, tusen tack för oss! /Greta & Garbo med flock.

PS. Matte har lagt ut flera bilder på sidan: Bixa Champ Camp DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 1 =