090603 Äntligen händer det saker

 Greta & Garbo berättar:

I går kväll kom det massor av hundkompisar hit så vi skulle få träna vid Bodtjärn. Det var Anders J med Sky, Nellie, Eha (tränade inte), Mats o Barbro med Vita (tränade inte), Bixa och deras nyförvärv Aska (dotter till Anders J:s Nelly och halvsyster till Sky och som hade bara social tränging) samt Ullis & Stefan med Chili, Zazzi, Ici o Joy.

Först fick Ici, Joy o Sky göra linjetag på hygget. Det gjordes två målområden åt motsatta håll och där de stod i mitten. Sedan skickades de varannan gång och med en hund passiv tills alla hade tagit två på varje ställe. Resultatet var lite varierat men vi tyckte det hördes som att det lyckades (en del med lite hjälp) och det är ju huvudsaken. Sedan var det min, Garbos, tur tillsammans med Bixa och Nellie. Nu var det helt blinda dirigeringar men på samma ställen och på samma sätt som den första omgången. För min del gick de två första (den första åt vardera hållet) riktigt bra. När matte skickade mej andra gången på samma ställe blev det lite mera omständigt men matte sa att det trots allt var helt godkänt.

Sedan skulle jag, Greta, Bixa och Ici få göra markeringar. De ställde upp sig och oss i en triangel och matte/husse kastade markeringar åt de andra. Jag skötte mig riktigt bra på de första men när jag hämtat några stycken hade jag svårt att hålla mej lugn (jag knallade också på en som matte kastade åt Bixa) och när matte upptäckte det så var det slut på det roliga. Skönt att få röra på sig i alla fall. Kråka, Atte, Chili o Zazzi fick också göra lite markeringar på nästan samma sätt bara för att de skulle få röra på sig lite. Tror att de också tyckte att det var kul att få jobba lite.

Under tiden som vi gjorde markeringar så fick Joy o Sky gå ett fält där de skickades varannan gång. Vi tyckte att det lät som om det hade gått rätt så bra.

Som avslutning fick jag, Garbo, Sky, Nellie, Ici, Bixa och Joy göra en motiverad vattendirigering på skrå. Sky började och sedan var det Joys tur. Ici, jag, Bixa och Nellie kom sedan på rad. Behöver jag tala om att vi alla klarade av det, de flesta av oss riktigt, riktigt bra.

Nej nu har vi inte tid längre för matte har lovat vi ska åka dit igen och försöka hitta den försvunna dummy’n från i måndags. Vi måste åka nu för vi måste vara hemma vid fyra tiden då husse (hurra!) kommer hem. Ni får höra sedan om vi hittade den eller inte men vi ska få hjälpas åt alla fem (ja matte också). Tjingeling /Greta & Garbo 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + ett =