090519 De e mycke nu…..

 Greta & Garbo berättar:

Det har faktiskt hänt en hel del sen sist så vi börjar väl med lördagen den 16. Matte var iväg och hälsade på husse så hon kom hem sent på eftermiddagen. Nu har vi en timma på oss sa hon till oss när vi packade in oss i bilen och körde upp till Bodtjärn. Där lade hon ut ett fält på 16 dummis (jääääättttestooort) och sedan plockade hon ut oss alla ur bilen. Nu tar jag gud i hågen och låter er jobba allihop sa hon. Gissa vem som nästan gick i taket? Det var naturligtvis jag, Greta. Då fick jag sitta och inte förrän jag var stilla o tyst började hon att släppa iväg de andra. Först Kråka och efter en liten, liten stund Atte och sedan blev det Garbos tur. Jag satt som ett ljus så när Kråka kom in med sin första blev det min tur. Garbo o jag plockade mest och Atte minst. På slutet var vi alla fyra ute o jobbade och vi kände alla att vi har nog rätt dålig kondis (det var rätt varmt också). Matte plockade fram vattenskålen och vi tjejer drack som om vi aldrig fått vatten förut. Till slut sa matte att nu fick vi sluta och vara så ego, Atte måste också få. När vi druckit färdigt fick vi hämta in de två som fattades men gammal är äldst, Kråka kom med den sista (näst sista var faktiskt jag, Greta).

På söndagen (den 17) fick vi följa med och hälsa på Sally o Skrutt och deras matte Kicki som flyttat till Boda, Lit. När matte gått hus- o tomtsyn och fikat lite var det dags för oss att få röra på oss. Det blev en låååångpromenad (tog kanske 1,5 timme i raskt tempo) tillsammans med Sally o Skrutt. Jättehärligt, det gör vi gärna om igen. Kicki o matte tittade på en gammal fäbod och tyckte att det blir nog en perfekt träningsmark för Walk Up. Låter väldigt givande!

I går, måndagen den 18, kom Ice och Rix med matte Lena o hälsade på. Lena skulle lämna en hund hos Roland och matte skulle köpa hundmat så då fick jag, Garbo, följa med och jag, Busan och Ice fick träna lite. Skitkul. Vi började med närsök och sedan gjorde vi en "triangelmarkering" och till slut två långa linjetag. Behöver jag tala om att vi alla skötte oss med den äran? På kvällen gjorde vi en gemensam rastningstur och sedan följde flickorna med oss in. Vi var ganska trötta men våra mattar de satt och åt och pratade till det nästan var mitt i natten. Att de bara orkar…..

Idag blev det ingen träning men väl en långpromenad, tillsammans med våra gäster, ner till Revsundssjön. Jättehärlig! Just nu känner vi oss rätt så belåtna. Vi har fått vår kvällsmat och ligger och gonar oss lite här o var i huset. I morgon kommer husse hem men matte har lovat att vi ska få gå en långpromis i morgon bitti. Det kan bli lite si och så, det beror lite på hur det är med husse men det ska bli jättekul att träffa honom igen. Det är ju en och en halv vecka sedan vi träffade honom. Tjingeling. /Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + fem =