091112 Stor sorg i huset…

 Greta & Garbo

I går var husse, matte o Kråka borta hela dagen. Husse skulle till Renonthagen för att träna hos logopeden och göra sista testet hos neuropsykologen för körkortet. Kråka var dålig i magen så hon fick följa med och matte skulle försöka få en tid på Djursjukhuset.

Till att börja med gick det lite knackigt. När de ringde upp (så gör de alltid) så fick matte prata med en viktigpettter….. Kråka skulle få en akuttid kl 15.45 men då kostade det 150:- extra. Matte tyckte det var lite konstigt att det kostade extra fast det var under normala öppettiden men det skulle hon inte ha gjort. Då kom en MYCKET lång harang om varför och slutklämmen var att det var ju ett privat djursjukhus och måste ju klara sig ekonomiskt. Gör vi inte alla det men okey, sa matte. Jag tar tiden och betalar 150:- extra då. Nu kom åter samma harang igen och då försökte matte bryta och sa återigen Okey, jag tar tiden och betalar 150:- extra men hon fortsatte att bara mala på. Då höjde matte rösten och upprepade sitt svar. Då sa hon: Skrik inte i telefon, det är så svårt att höra vad du säger. Du lyssnar ju inte på vad jag säger oavsett sa matte. Vill du prata med min chef + ny harang om varför det kostade. Då sa matte adjö och åkte dit i stället och fick prata med en annan, mycket trevligare person. Hon sa också till dem att hon hoppades att hon fick en ursäkt för beteendet för det var inte så trevligt att bli utskälld när man pratade med dem på telefon. Annars kanske hon överväger att gå någon annan stans i fortsättningen, de har ju tjänat rätt mycket pengar under alla år som vi har anlitat dem. Tiden blev bokad och de skulle ta upp det på ett möte och matte kunde åka tillbaka till husse och anhöriggruppen. 

Husse klarade testet hos neuropsykologen! Härligt! Återstår ett synfältstest och utsaga från sjukgymnast och arbetsterapeut men värsta nålsögat är fixat i alla fall. 

Tyvärr slutade dagen inte så lyckligt så de fick inte vara glada så länge. Kråkas levervärden var katastrofala och med tanke på hennes hosta och medicinering för den så var chansen för en bra utgång rätt osannorligt. Då sa matte att då får hon somna in. Hon ska inte sluta sina dagar med att plågas i onödan. Kråka var också väldigt lugn så istället för lugnande så fick hon äta en mycket god sista måltid medan de gav henne sprutan för att somna in. Precis när hon ätit färdigt lade hon sig ner och hon somnade mycket lugnt o stilla. Husse och matte fick åka hem direkt och pappersexercisen skulle de få ta i morgon (läs idag). Matte tyckte det var tur att resterande på Djursjukhuset var så gulliga och förstående.

Vi förstår inte riktigt vad de menar när de berättar att Kråka somnat in men vi saknar och letar lite efter henne. Matte säger att det verkar som om vi är lite handlingsförlamade, t o m jag, Greta. Sanningen är väl att vi känner stämningen…… Hoppas vi har något trevligare att berätta om nästa gång. /Greta & Garbo

0 reaktioner på ”091112 Stor sorg i huset…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton − nio =