091122 Det kostar att ligga på topp som husse säger!

  Greta & Garbo berättar:

Igår morse fick matte sovmorgon till kl 8 och det gjorde henne på extra gott humör så nu vet vi hur vi ska ta henne! Vår belöning blev att vi fick åka iväg till Toutinviken och träna. Skitkul!!! Jag, Greta, och husse fick börja. Matte lade ut 6 dummisar ute på den första ängen. Det gick som en dans! Se här:

Fullt ös när husse skickar      

Full fart framåt när husse skickar……..              ……… tvärnit, här ligger det nå’t!

        

Full ”syra” hem till husse……                            …. lämna av snyggt o prydligt = Glad husse!

Jag fick avsluta med en dubbelmarkering men där var både jag o husse lite glömsk så den sista hittade jag inte. Ta upp, gör om o gör rätt sa matte och det gjorde vi! Husse var jättenöjd med mej och matte sa också att jag jobbade otroligt effektivt och sansat. Jag gick t o m fot med husse fram till startplatsen (fast då hade han krycka så det var liiite krångligt).

Sedan var det min, Garbos tur. Matte hade preparerat med två långa dirigeringar och jag fick börja med den längsta. Fixade jag skitlätt! När den var inne sköt matte ett ”ägg” ner mot sjön. Den gick lite längre än matte trodde men……. Jag fick i alla fall ta den andra dirigeringen innan ägget skulle hämtas. Två stopp o omstyrningar (den var lite trixigare), klockrent sa husse och var mäkta imponerad. Det är ju ett tag sedan han såg mej jobba.
Nu var det dags att hämta ägget. Hittade inte så matte kom ner och skulle hjälp mej. Jag fick göra ett närsök på ett område ca 20 x 20 meter där matte var helt övertygad om att här måste det finnas. Terrängen var ju nedkapat buskage, dy, vass och riktiga blöthål. Efter ungefär en halvtimme sa matte: Nu ger vi oss! Vi gick tillbaka till kullen och så fick jag en ny markering men denna gång ut över ängarna. Den spikade jag! Kontentan av övningarna var i alla fall att matte var skitnöjd med mej och husse imponerad som sagt var. Det kostar att ligga på topp sa han också apropå det bortskjutna ägget.

Nu äntligen var det Attes tur. Han hade suttit o väntat o längtat. Matte hade smugit ut två dummisar i området och den första hämtade han relativt snabbt. Den slängde hon ut igen åt ett annat hålla när han var utom synhåll. Han var över hela området som vi hade varit på och han sökte och sökte och sökte. Han var också ner mot sjön en vända och gick igenom området där ägget måste ligga men han hittade ingenting. Till slut kom han hemåt och då fick han sniff på den som matte hade lagt ut sist. Den sista kom också in så småningom för han gav sig inte vilket uppskattas av både husse o matte.

Vi hade tänkt att matte skulle få lika lång sovmorgon i morse också men det gick inte riktigt. Klockan var bara halv åtta så vi får väl se om det blir något idag….. man kan ju alltid hoppas. Ha det! /Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 2 =