091127 Högvatten…..!?

 Greta & Garbo berättar:

Igår på långprommisen gick vi bort till den stora kraftledningsgatan för där finns det massor av enar och matte ville ha lite ris till några krukor vid bron. Det har ju regnat en hel del de sista dagarna så det var vatten i dikena och pölar över allt. Gissa om det var kul att äntligen få blöta ner sig lite igen!

När vi kom till kraftledningen hade någon stor maskin röjt på bägge sidorna så det var breda, djupa, leriga och vattenfyllda spår. Vi tävlade att springa i kapp, kors och tvärs om spåren så vatten o lera stänkte jättehögt. Skitkul! Jaha, sa matte. Det verkar som det är högvatten eller rättare sagt, ni blir höga av vatten! Hon var inte så glad som vi alltså…..

Atte brydde sig inte om vad vi gjorde, han var på egna upptäcktsfärder. Matte sa att det såg nästan ut som om han letade efter Kråka eller nå’t för så här stora svängar, och så här länge har han aldrig varit borta förut. Jag, Garbo, försökte ta han i kragen när han kom tillbaka första gången men det hjälpte inte. Du har nog inte riktigt pondus än, sa matte. Du får karska upp dej lite om du ska ta Kråkas plats.

När vi kom hem blev det dusch för oss alla. Det är ju lite blandade känslor det där. Egentligen är det ganska skönt men det vore bättre om vi fick sköta det själva. Nåja, matte blev i alla fall nöjd till slut och det är väl inte så illa. Ha en riktigt trevlig 1:a advent om vi inte hörs något mera innan! /Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 14 =