090907 En härlig helg

 Greta & Garbo berättar:

I helgen har det varit riktigt roligt ….. fast lördagen blev väl en liten besvikelse. Det kom i alla fall massor med både två och fyrbenta på besök. Det var Anders med Eha (men hon sov bara över från fredag till lördag), Nellie & Sky, Stefan & Ullis med Zazzi, Chili, Izi & Joy, Mats & Barbro med Bixa, Krita & Aska. De skulle alla gå Forsaleden men ví, Kråka, Atte o husse fick stanna hemma. Husse för att han inte kunde gå och vi delvis för att vi inte hade plats i bilarna upp till start och hem från målet. Matte lyckades bara ragga ihop två chaufförer så det blev fullt nog ändå sa hon. De hade haft det riktigt trevligt fick vi höra minsann. Bilder finns på denna länk: Forsaleden.

På kvällen när de kom hem, efter att de stoppa i sig lite i magen, så blev det tävling då vi två också fick vara med. Alla fick välja en hund vardera (självklart av dem de ägde). Det hela var en camoflerad överraskning till Mats men Barbro och Aska fick börja. Det kom en enkelmarkering som vi skulle hämta på tid och Aska låg väldigt bra till ända tills Mats o Bixa kom. Förutom att deras dummy hade en lapp på sig så var Bixa snabbast av alla. På lappen stod en ledtråd som skulle hjälpa Mats att lista ut var hans present var. Ledtråden löd: ”Titta under ett hjälpmedel som vi haft under många av sommarens träningstillfällen. Detta hjälpmedel har varit till både nytta, nöje och besvär”. Det löste han galant och hittade sitt paket under båten som låg vid bron. Han fick ett presentkort och sedan skålade de i champagne. När vi fått mat blev det middag för de tvåbenta.

På söndag förmiddag, innan vi åkte iväg till Fanbyn för att träna fick den som vill prova på lite frisbee. Det var flera av dem som tyckte det var lika roligt som vi gör. Dessutom tog Ullis kort på Kråka och det blev jättebra bilder. Så bra så matte har svårt att välja vilket hon ska göra förstorning av. Hon hoppas att ni kanske vill hjälpa henne välja genom att skicka ett mail eller ge en kommentar om vilket foto ni tycker är bäst. Bilderna finns på denna länk: Kråka Hon hälsar och tackar på förhand!

Vid 11-tiden blev det så dags för oss att åka. Husse och jag, Greta, fick börja. Husse valde en dubbelmarkering till mej och det gick ju bra utom att jag gjorde en riktigt stor lov så både husse o matte ropade på mej. Aja baja, jag vet ju att det bästa är att komma direkt men jag blev så paff när jag äntligen fick vara med att göra nåt. Barbro, Mats o Aska gick under tiden på sidan av och jobbade lite så det fick vi inte se. Sky och Anders var nästa ekipage och Anders valde också en dubbelmarkering till henne. Joy, Izi, jag Garbo, Nellie o Bixa fick trippelmarkeringar. Matte var jätteglad för hon tycker att jag blivit riktigt duktig på att ligga kvar i området och leta när jag inte spikar den direkt. De var inte alltför enkla heller, en landade i långt gräs intill ett träd, en i en buske där det är både stora gropar och vått och långgräs och en i en liten talldunge med långgräs och mycket ris.

Nästa övning var en Walk the line-variant. Dirigeringen längst bort låg i ett område med stora gropar, blöthål och långgräs i närheten av några björkar. På halva sträckan, precis där långgräset började låg första dirigeringsapporterna men innan vi fick hämta dem fick vi en markering bakåt. Det gick kanonbra för oss alla! Ja, jag, Greta fick inte göra denna övning. Husse har ju så svårt att gå…

Sedan bytte vi mark och en ny Walk the line-variant var uppgiften. Här fick vi starta vid en skogskant, gå över en äng, genom ett brett område med långgräs och ”surhål” och ut på en ny äng. När vi kom tillbaka och skulle skickas en gång till blev det en markering snett framför till en annan hund. Snacka om att ha nöjda hussar och mattar. Så här såg det ut, kanske svårt ändå att få en uppfattning om hur det var:

                           

Nu blev det vila för oss och lunch för de tvåbenta. Efter lunch åkte Barbro, Mats o deras tre hundar hem. Först åkte de hem till oss förstås för de hade ju husvagnen där. När de kom på lördagen var de tvungna att tvärbromsa för grannens hund som titt som tätt springer ut i vägen precis framför bilen. Matte har också nästan kört på honom en gång. Hur som helst så låste sig ena hjulet på husvagnen så de fick krångla lite innan det lossnade. När de skulle åka så låste det sig igen men de såg det inte förrän de var i Torsäng där de måste stanna. Det slutade med att de kom tillbaka till oss och lånade ett fälgkors ur husses o mattes bil. Husvagnen skulle de hämta i dag när de hade fixat nytt däck.

Hur som helst, vi andra fick ånyo en ny Walk the line-variant. Vi stod mitt på en äng och skickades vid greppad apport åt olika håll tills alla vi 5 hundar som var med hade hämtat från alla fyra ställena. Skitkul och alla var mycket nöjda när vi gick därifrån för avstånden gick inte av för hackor. Här är en bild så ni kanske kan få en liten uppfattning om hur det gick till. Nu syns inte alla svackor och avstånden är väl svåra att bedöma men lite hum om hur det var kanske ni får.

                                  
                                    

När vi var färdiga kastade matte en enkelmarkering till mej Greta, som satt vi husse lååååångt därifrån. Gissa om det blev spik och full fart raka vägen tillbaka! Så husse och jag åkte också hem nöjda och belåtna. Flera bilder finns på denna länk: Träning i Fanbyn 090906

Vi hörs/ Greta & Garbo 

 

En reaktion på ”090907 En härlig helg”

  1. Hej, jättefina bilder på Kråka! Jag röstar på bild 2 el 10. Där ser hon "vaken" ut…
    Kanske måste anlita mästerfotografen själv… :-))
    /K
    ***

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex − 1 =