090910 Ännu en trevlig träning med gänget

 Garbo berättar:

I gårkväll var det dags igen att få följa med matte till Fanbyn och träna med ”gänget”. Bixa o Aska saknades men annars var alla där, alltså var vi 5 hundar. Vi fick börja och ”värma upp” med en ”Walk the line-variant” som gick till så här:

Starten låg uppe på en kulle, sedan skulle vi ner i en annan terräng, gropigt med vattenfyllda hål och långt gräs, rätt så långt avstånd totalt och vid skogskanten låg våra dirigeringar. På halva vägen fanns en ensam gran och där låg det också en dirigering åt oss vardera.Vi gick i åldersordning så Sky började och då var det dirigeringen på halva vägen som skulle in. För att krångla till det lite så kom det först en markering, snett mot höger och en liten bit in i ”långgräsområdet” när det var dags för den långa dirigeringen. Sky började även här men först kom markeringen till Joy. När markeringen var inne fick Sky skickas och sedan ”gick det runt” så att vi alla fick bådeen  markering och en dirigering. Vi fick göra två långa dirigeringar men när det var dags för sista omgången så fick den som markerade vänta tills dirigeringen var inne.

Våra hussar o mattar var jättenöjda med oss. Inga större problem med dirigeringarna och vi har blivit mycket, mycket mer noggranna vid markeringarna och låg kvar i området VÄLDIGT bra. Matte tror att det är våra träningar med tripplar som ger resultat för alla har blivit bättre med ett undantag när.

Nu ville de testa hur vi klarade ”doldisar” så ny bytte vi mark till ängen. Där hade matte o Ullis preparerat två områden, inte såååå långt ifrån varandra. Nu skulle vi skickas på varannan och Sky, som började, fick gå på den som låg lite till höger och när den var inne skickades jag på den till vänster o s v. När alla hade varit på bägge ställena blev det en förflyttning så vi fick en annan vinkel. Innan vi fick gå fick vi en enkelmarkering in i ett område med långt gräs men den fick vi inte ta förrän dirigeringen var inne. När dirren var inne fick vi även ta markeringen.

När våra hussar o mattar summerade kvällen sa de att de tyckte vi var riktigt duktiga och att vi är på mycket god väg både med dirigeringar och markeringar. Härligt! Jag tror att de tycker det är lika roligt att träna som vad vi tycker. När vi kom hem kom matte ihåg att vi skulle egentligen fått en uppgift till, som var planerad, men den får vi väl ta nästa gång vi tränar i Fanbyn, får jag hoppas. Tjillivippen!/Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × två =