090918 Dalaäventyr del 1

 Greta & Garbo berättar:

Vi är lite sura på matte för hon har aldrig tid att hjälpa oss blogga nu för tiden men nu äntligen blir det av. I tisdags bar det av till Dalarna och Skuggarvet. Husse o matte säger att vi bodde på Nilssons femstjärniga hotell i Skuggarvet. Vi fick åter igen uppleva att bo i husvagn och det är jättemysigt, synd att husse o matte har sålt sin….

När vi närmade oss Skuggarvet stannade matte bilen för Gustaf kom och mötte oss. Han hade med sig sina hundar så Olle o Ville fick åka med husse o matte hem medan vi andra fick gå en promenad med Gustaf o Ronja. Snacka om service sa matte!!

På onsdag förmiddag fick jag, Garbo, följa med matte, Gustaf o Ronja för att träna lite markeringar på vatten i tjockvass. Det gick inte hundra men nästan, skitkul och rätt svårt var det.

På eftermiddagen blev det träning i Kuså för oss allihop. Leif Norin och Mats Isaksson kom också dit så vi var ett helt gäng som tränade. Jag, Greta, fick börja och tur var det för jag hann inte hetsa upp mej så mycket. Jag fick två enkelmarkeringar på vattnet men när den andra kastades så höll husse på att flytta mej lite så jag såg den inte. Då kastade de en ny markering och sedan fick jag ta den som jag missat på dirigering. Det gick riktigt bra när husse så småningom hittade rätt kommando åt mej. Det är ju inte bara jag som ska ha ”huvudet med mej”. Sedan fick jag jobba på ett fält som var rätt jobbigt. Mycket kuperat och med stubbar, långgräs, stenar och ja allt vad ni vill. Husse bröt när jag hämtat fem för han såg att jag började bli lite trött och då kan det gå ut över mina inlevereringar.

Jag, Garbo fick gå i par med Ronja. Matte valde bort vattenmarkeringarna för hon tyckte jag hade badat nog för dagen, jag löper ju fortfarande. Ronja tog vattenmarkeringarna och sedan hämtade hon två på fältet medan jag var passiv. När jag gick ut på fältet gick hon och tog en vatten dirigering och när hon kom tillbaka så växelkörde vi. Jag tog slut så småningom men Ronja jobbade vidare en stund till innan de bröt och Gustaf gick ut i områdena där de två dummisarna som fanns kvar låg. Så kan det gå men jag tror inte matte var alltför ledsen på mej ändå…

De andra körde också, Ville, Olle, Frej, Primus, och Axa (tror vi det var) och till sist så fick Kråka o Atte jobba lite i par men då fick de ett lite enklare fält. Kråka tog slut ganska snabbt för hon äter cortison p g a sin högra lunga, och matte vill inte att hon ska anstränga sig, bara ha lite roligt när det går.

Flera bilder finns på sidan hemsidan, Album

Det kommer mera…./Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fyra =