100415 Tillökning i familjen

 Garbo berättar:

Nu äntligen har det blivit tillökning i hundflocken. Jag tyckte det var bäst att ta i rejält när man ändå skulle till men har jag vetat hur jobbigt det var, både de två sista veckorna och sedan själva födandet hade jag nöjt mig med mindre men nu är det gjort! Det blev en jämn fördelning, 5 hanar och 5 tikar, jag vill ju vara rättvis. Nu säger matte att alla tikarna och två av hanarna har redan fått ett hem när det är redo att flytta ut. Jag hoppas förstås att de tre sista hanarna också får det, men det är ju lite tid kvar.

Jag fick jobba hela dagen för första valpen kom kl kvart över sju på morgonen och då hade jag börjat vara lite orolig från kl 2 på natten. Sista valpen kom 5 över halv 5 så ni kan ju själva förstå att det inte var alldeles enkelt. De vägde mellan 410 och 478 gram så det var ju rätt så stora också, inte underligt att jag var så tjock sa matte.

Matte och/eller husse håller sig i närheten så jag slipper känna mej ensam med ansvaret. Matte sover i ”hundrummet” på nätterna och det är riktigt skönt. Ibland behöver jag lite hjälp för 10 valpar krallar ju runt rätt mycket och det är svårt att hålla reda på alla samtidigt. Jag brukar säga till när det är dags för matte att göra nåt som t ex när någon av dem har krupit bakom min rygg och inte tar sig därifrån och dom andra ligger o diar. Då brukar jag också gnälla lite och det förstår matte så hon kommer bums och hjälper till att plocka fram valpen. Skönt, det har i o f bara hänt två gånger men som sagt var, det är jätteskönt att veta att hon ställer upp när det behövs.

Matte är lite orolig för mej för jag vill ju inte gå ut. Vill inte lämna mina barn så hon får luras lite för att jag över huvud taget ska gå ur valplådan. Äter gör jag men bara om maten serveras där, likadant med vattnet. Matte säger att jag börjar få divalater men så är det. Jag vet att hon inte har hjärta att låta mej svälta så det är bara att härda ut tills hon ställer dit det.

Greta o Atte har lovat att de ska ställa upp som barnpigor sen när de blir lite större men just nu får de inte komma in i hundrummet. Tror att det kommer att vara bra att få lite avlastning när den dagen kommer….. men just nu är det skönt med en egen kupé, i alla fall om matte är med ibland.

Matte har lovat att mina valpar ska få en dagbok på hemsidan så där kommer det att stå om alla mina barn. Hinner hon så får ni se vad de ska heta redan i kväll. Lite bilder kommer hon också att lägga upp, eventuellt på sidan Album, men det dröjer kanske någon dag ännu med det. Nä, nu har varken jag eller matte tid längre men vi hörs! /Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + nitton =