100809 Fy skäms på dej matte!

 Garbo berättar:

Just nu så vill jag bara säga: Fy skäms på dej matte! Hon har lovat och lovat och lovat att hon skulle hjälpa mej att skriva i bloggen men inte då. Vi gör det sedan, vi gör det i morgon, inte nu men snart har det låtit. Äntligen blev det av idag. Det är ju ett tag sedan och mycket har hänt.

Först var vi på besök i Tjädernäset hos Barbro & Mats och deras hundar, Bixa, Krita och Aska. Det var kul för det blev en hel del träning. Dels markeringar och dirigeringar och ett stort sök och ett litet sök. Det gick så där sa matte. Hon var inte nöjd med mej. Ja några dirigeringar gick väl skapligt, de på land och närsöket men annars var det inte så mycket att hurra för tyckte hon. Atte fick inte jobba alls för han och Greta hade ”hotspots” och Atte var rätt tagen av det hela. Gretas var mindre så hon fick jobba lite grann men inte bada naturligtvis.

Här kommer några bilder från vistelsen i norr:

Här sitter husse på gräsklipparen som var hans ”fortskaffningsmedel” där uppe och Mats o Aska står beredda för en dubbelmarkering uppe på kullen.

Här är det Bixa och Barbro som har en markeringsuppgift.

Så här tjusigt hade vi det. Helt vindstilla och varmt, det är sommar det.

Tack Barbro o Mats för två härliga dagar uppe hos er. Bra träning, gott sällskap och god service, kan inte bli bättre! 1000 tack!!

I onsdags kom Lena och Ice & Rix hit så på torsdagen var vi uppe vid Bodtjärn och tränade i flera timmar. Vi gjorde markeringar, både dubbla och tripplar, vatten- och landdirigeringar, ett STORT fält och ett litet närsök. Avslutade med nya dubbelmarkeringar…… Våra mattar var inte så nöjda med våra prestationer, i alla fall inte allt. Ja Rix förstås för hon fick bara hämta en markering på vattnet men Ice o jag jobbade som attan, och det var det inget fel på, men matte tycket jag var okoncentrerad…. hmmm….

På fredag åkte vi dit igen, jag o matte. Det blev både markering (med apportkastare) och några dirigeringar. Matte blev jättenöjd!

Lördag blev vilodag, bara en liten badtur nere vid kyrkoruinen men där fick vi alla, utom Atte, bada på egen tass. Det var väl så där….

Söndag förmiddag åkte vi ner till Ånge för att träna hos Lena. Ice var där förstås men även Maud o Lars R med sina hundar Silke, Jas och Aron samt ett nytillskott som var fem månader gammal men som både matte o jag missade namnet på. Jag hade med mej husse, Atte, Potifar och så matte förstås

Silke o jag fick börja med att jag tog en dubbelmarkering och Silke fick en vattendirigering mitt mellan där markeringarna legat. Sedan gjorde vi tvärt om. Matte tyckte att jag skulle kunna vara mer alert på markeringen, blev tvungen att få lite hjälp på den sista men dirigeringen gick skapligt, lite många omstyrningar kanske. Sedan var det Ice och Jas tur att göra samma sak. När det var gjort så fanns det vattendirigeringar på två ställen till och som vi skulle hämta in. Matte blev riktigt nöjd över mina prestationer där, äntligen!

Potifar fick också hämta två dummisar från vattent och det tyckte han var mycket trevligt. Han hade varit lite otålig under tiden som vi jobbade på dirigeringarna för det blev många plask och många visselsignaler men när han var tyst och lugn så blev det lite jobb för honom också.

Till sist fick vi ett mycket tungt sök vid strandkanten. Många surhål och vatten nästan över allt. Det fanns 20 dummisar ute och vi jobbade mestadels två och två. Jag fick in mina fem men det blev en apport kvar till slut som vi alla sökte efter men som ingen hittade. Man får väl räkna med lite svinn när man lägger fältet på den här typen av mark tyckte de tvåbenta…. Jag och matte tog båten och rodde runt området för att se så att ingen dummy hade flutit iväg men det fanns ingen. 

Här kommer lite bilder från träningen:

Här rodde lena iväg mot den ena av dirigeringsplatserna.

Här sitter jag, Potifar och Atte runt husse när han äter korv. Orättvist!

Dagen avslutades med att alla tvåbenta blev bjudna på mat hos Lena. Husse o matte vill passa på att tacka för en härlig och givande träning, trevligt sällskap och jättegod mat! Tusen tack!

Matte har också lagt ut lite flera bilder på Hemsidan, sidan Album/Träning i Ånge 100808

Ma höres! /Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + 3 =