100825 Hmmmm….. sa matte!

 Garbo berättar:

Mycket har hänt sedan sist. Det har varit en hel del träningar med nya och trevliga bekantskaper. Förra måndagen kom ”Dalagänget” hit och då blev det ännu mera och intensivare träning. Gissa om det var kul då?  
 
På torsdagen var det Jämtlands Cup och det var upplagt som ett Working Test. Husse och Maud var domare och flera av deltagarna lade upp de olika stationerna. Matte har berättat lite om hur det gick till på sidan Aktiviteter och även lagt ut lite bilder på sidan Album på hemsidan. Hur som helst blev Aska och Mats Dahlberg vinnare av Slyngelklassen och JAG (!) blev vinnare av Mästarklassen!!

Nu kanske det finns några som tror att det var för att husse dömde men faktum var att jag faktiskt gjorde riktigt bra ifrån mej och husse höll noga rätt på oss och såg alla rätt och felsteg som vi gjorde. Matte tyckte det var jättekul att få vinna en gång och hoppas förstås att alla tyckte vi var värdiga vinnare….. Greta och Atte avstod från att vara med, de fick jobba lite på sidan av istället och de var nog rätt nöjda med det också.

På fredagen åkte vi till Lit och jag och Ronja (min halvsyrra från Dalarna) fick ut en liten sväng för matte/husse ville känna oss på pulsen lite. Vi skötte oss rätt bra så vi sov nog rätt lugnt allihopa på natten. På lördagen var de så dags för min debut i elitklass…. Det kunde väl ha gått bättre men jag gjorde inte bort mej heller men matte tyckte jag var alltför het för att det skulle vara nyttigt och så klart…. hon fick rätt, ett tredje pris blev det. Hmmmm…. sa matte!

Söndagen kom min andra chans att bevisa att jag tillhör elitklassen och det gjorde jag men inte mer heller. Det blev nästan en repris på gårdagen. Het som sjutton men trots det så gjorde jag en riktigt snygg vattendirigering. Felet var i alla fall som lördagen, jag var alldeles för het för att det skulle vara nyttigt. Ett tredje pris blev det denna dag också. Hmmmm…. sa matte!

Så här het brukar du ju bli när du ska till att löpa men du fick valpar den 14 april så före slutet av september kan det ju inte bli, tyckte hon. Där lurade jag henne allt! Jag började löpa på måndag morgon så hon hade både rätt o fel. Rätt att min ”hetta” berodde på att jag skulle till att löpa, men fel när hon trodde jag skulle spara så länge som till slutet av september. Fyra månader emellan tycker jag räcker gott och väl så det så. Hmmmm…. säger matte! Så ska vi visst inte ha det. Då blir det inga valpar i vår inte.

Jag får bestämt tänka på saken, få se hur jag gör. I kväll ska det i alla fall bli andra träffen på valpkursen. Matte tycker det ska bli så kul att få träffa mina valpar och se hur de utvecklas. Eventuellt får vi också följa med dit men eftersom jag löper lär jag ju inte få träffa mina småttisar men kanske kan jag få en liten tjuvkik genom bilfönstret?

Ha det gott! /Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + 17 =