100701 Matte har nog fått en riktig ”knäpp”!

 Garbo berättar:

Jag tror, eller jag vet, att matte måste ha fått en riktigt knäpp. Nu får jag minsann träna av bara attan. I söndags fick vi hälsa på Busan, Disa och Cindra och deras husse Roland och matte Berit i deras sommarstuga. Då fick vi faktiskt träna allihop. Jag och Cindra började med lite markeringar som iof inte gick så där övertygande bra. Med lite justeringar och ändringar så slutade det rätt bra ändå.

Greta fick också markera tillsammans med husse och sedan fick vi allihop köra fält. Det var rätt tungt för vi körde dels på en myr och dels i en rätt kraftig skogsbacke. Jag o Cindra började även här men Matte lurade mej och skickade ut mej på en sista apport som blev kvar när sista hund hade kört. När jag jobbat som attan visade det sig att den var inne….. Nu fick jag träna uthållighet, inget ont som inte har något gott med sig sa matte….. Hmmmm….

På måndag var matte och jag ute själva och körde dirigeringar på både längden och tvären. Behöver jag säga att det gick kanonbra. På kvällen fick vi åka upp till Bodtjärn då vi allihop fick lite apporter med bollkastaren på vatten

På tisdag åkte vi alla upp till Bodtjärn igen och körde både fält och markering med apportkastare (utom Atte som fick med bollkastaren). Greta började och när det sedan blev min tur så hade hon missat en av dubbelmarkeringen på vattnet så den skulle jag få ta via dirigering. Den hade drivit iväg långt……… både långt till vänster och ut på tjärnen. Matte uppskattade att det var nog över 150 meter och ingen båt hade vi….

Behöver jag tala om att matte blev riktigt, riktigt nöjd med mej? Den där fixade jag lätt, det var ju bara att ta lite anvisningar från matte!

Igår kom Birgitta o Haimon. Då blev det både vin och vatten men mest vin tyckte matte. Vi körde dirigeringar, även då på både längden och tvären. Jag började kanonbra men sedan visade jag matte att vi har liiiiite att träna på också. Bra i o f sa matte, nu vet jag vad du inte är särskilt säker på. Hmmm, blir nog hårdkörning på det är jag rädd.

Haimon gick också bra. Började tveksamt på stopptecknet på långt håll men sista övningen blev kanoners! Han är på G och vi ska hålla tummarna nästa onsdag för då ska han på WT i Bispgården. Heja, heja. Vi fick också köra lite markeringar med apportkastare i långgräs. Lite knepigt men vi fixade det också.

I kväll har matte sagt att det blir ”frikväll”. De är bortbjudna på mat hos Potifar men vi får nog också följa med som det lät. Kan ju vara idé att ta frikväll idag då det är skitväder idag. Kom en liten skur igår kväll också men inte så det gjorde något. Däremot började det att åska och vi jobbade under en kraftledning så därför slutade vi lite tidigare än tänkt. Det var meningen att vi skulle köra lite vatten också men med facit i hand var det nog rätt att sluta när vi gjorde för vi slutade i dur!

Träna på, det ska vi göra. /Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 2 =