100708 Vattenjobb! Jippi!

 Garbo berättar:

I går var det dags för en tur upp till tjärnen igen. Husse, Atte o Greta var också med och husse satt och höll ordning på ”sina” hundar medan matte och jag jobbade lite. Hon tyckte jag skulle få börja medans hon var koncentrerad och ”snäll”. Hon blir liiiiiite stressad av Greta för hon har lite för mycket energi ibland. Hon säger detsamma om mej, jag blir liiite stressad i början när Greta o Atte är med.

Matte hade preparerat en låååång dirigering genom att skjuta en ”kula” med apportkastaren innan vi fick gå ner till tjärnen. Sedan fick jag en dubbelmarkering (med apportkastare), blev inte så bra, matte fick styra på den andra. Hmmm sa matte, vi måste nog ta dirigeringen innan den driver iväg alltför långt så vi gör om det där sedan.

Dirigeringen gick kanonbra, tror t o m husse blev lite impad! Sedan gjorde vi en ny dubbelmarkering och nu var det spik. Sedan fick jag sitta som backup när Atte körde med bollkastaren. Han hämtade ett antal bollar men var inte riktigt på humör…… Jag fick hämta en boll från vattnet som matte skickade iväg till mej när Atte var på väg in. Sedan skickade hon en boll på land till Atte för att han skulle springa av sig lite vatten, men den virrpannan så inte ens åt vilket håll den for (det gjorde inte jag heller). Ny boll åt annat håll som Atte fick leta och matte skickade mej på dirigering på den första bollen. Några stopp och riktningsanvisningar så kom den också in.

Nu var det Gretas tur. Hon fick också bollar på vattnet och skötte sig riktigt bra tyckte matte. Hon fick också avsluta med en boll på land som hon totalt missade. Ny boll åt annat håll som hon fick leta, dirigering för mej på den första som var en riktig luring. Var nog inte mer än 15 m men åt samma håll som den jag först hade hämtat (Attes). Stoppsignal = tvärstopp, söksignal = dammsugning. Summa kardemumma: Bollen till hem till matte!

När vi kom hem fick vi mat men sedan gick Atte och ställde sig bakom matbordet i matrummet och bara stod. När vi skulle ut och rasta oss ville han egentligen inte gå med. Matte kollade analsäckarna som var rätt fulla men de gick inte tömma…… Han sov lite oroligt i natt. I morse ville han heller inte följa med på rastningsrunda men då tog matte honom ensam och till slut så gjorde han i från sig men någon mat ville han inte ha.

Det blir besök hos veterinären idag! Veterinären i Grimnäs hade fullt hela veckan, Djursjukhuset hade bara akuttid så det blir till att testa nya djurkliniken Eira. Vi håller tassarna för att det är enkelt att komma tillrätta med problemet. Tjingeling! /Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 7 =