100712 Överraskning!!

 Garbo berättar:

Igår blev det varierad träning…. Matte bestämde sig för att försöka göra nya överdrag till apportkastardummisarna. 2 st har alltid varit utan överdrag och en gick ju sönder i förrgår. Självklart skulle de testas men vi gjorde det hemma på gården. Det blev några omgångar innan de blev bra….. Bra var väl inte vad matte sa om min markeringsförmåga heller. Jag kan ju vara rätt dålig att markera ibland och idag var en sådan dag. Nåja, vi gjorde några dirigeringar också här hemma på gården och de satt som en smäck i alla fall!

På eftermiddagen åkte vi allihop upp till Bodtjärn. Vi stannade på halva vägen (grusvägen naturligtvis) och matte och vi gick medan husse tog bilen upp till tjärnen. När vi kom upp var vi lagom möra och hade fått ur oss lite överskottsenergi vilket skulle visa sig i mitt fall i alla fall.

Jag fick börja och matte hade sin plan klar. Hon skulle skjuta ut en apport (mörkröd så den syntes inte ute på vattnet), långt ut på tjärnen och när vi gjort allt annat så skulle jag få ta den på dirigering från en position långt upp på land. Som en god början, med lite uppbyggande tanke, så sköt hon ut en dubbelmarkering (med nya dummisarna), vita dummisar bland vita näckrosor och med startpunkt en god bit upp på land. När jag var på väg in med den andra markeringen kom en tredje men längs efter strandkanten i strandgräset. Jag kom in, lämnade av, matte skickade och trodde att jag skulle ta den sista markeringen. Men se jag kom minsann ihåg den första också så jag drog i väg, långt ut på tjärnen och hämtade den först……SEDAN hämtade jag den fjärde och sista markeringen. Husse sa: MEN det var det värsta jag har sett! Nu fick matte för att hon tyckte jag var dålig att markera förut på dan, så det så! Om hon gör det intressant och värt att lägga på minnet, då är jag alert och tycker det är mödan värt. Få se om hon har lärt sig något av det här…..:L Tjenixen! /Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nitton + 14 =