100713 En riktig genomkörare

 Garbo berättar:

Igår åkte matte och jag iväg till Bodtjärn. Eftersom matte hade fått lite extra tid över så skulle det bli en ordentligt genomkörare, sa hon. Ja nog blev det det…… Sök, dirigering land o vatten, dirigering med närsök, vattenmarkeringar, eftersök och jag vet inte vad…..

Jag fick börja med ett fält som avbröts med inkallning när jag var ute på mitt fjärde sök. Då blev det en vattendirigering med start en bra bit upp på land (blev en omstart innan matte blev nöjd med min raka linje ut, hmmm). Sedan fick jag fortsätta med fältet och när alla var inne blev det en landdirigering i långt strandgräs med ”vattenhål”. Tog mej relativt lätt ut till området men det var lite knepigt att hitta den.

Nu blev det en trippel med apportkastaren, två i vatten och en på land. Om den första (sist hämtade) inte hade drivit iväg hade det blivit spik men nu måste jag få liiiite hjälp av matte.

Nästa uppgift var en dirigering till ett område med två närsöksapporter. Inget märkvärdigt alls, om jag får säga.

Till slut fick matte den strålande idén att jag skulle få träna att gå från land till vatten och sedan upp en bra bit på land. Så hon tog apportkastaren, kulan och röd ammo. Kan bara gå på ett sätt! Jag såg inte alls var den landade, förstod bara riktningen, matte såg heller inte nedslaget pga för mycket träd ivägen. Nåja, hon skickade iväg mej för att kolla OM jag hade sett den. Det hade jag inte, som sagt var. När jag kom till vattnet fanns det fullt med vita näckrosor så jag tänkte, kanske var det någon av dem? Jag blev ganska snabbt inkallad! Nu sköt hon över en ny apport och den fixade jag galant för den såg jag och den landade bara en 10 – 15 m in på land efter att ha studsat mot ett träd.

Då sköt hon över en ny apport, den ska du få ta på dirigering sedan sa hon…… Den blev också vääääääldigt dold, ingen av oss såg var den landade för alla träd. Inget bra dirigeringsobjek! Nåja, nu gick vi över för att göra ett eftersök. Matte trodde att hon hade någorlunda koll var kulan kunde finnas. Jag fick dammsuga ett relativt stort område, vi höll på en halvtimme men hittade den inte. Då vände vi på klacken och jag fick söka efter den sista apporten och den hittade jag på nolltid. 

Sedan gjorde vi ett nytt försök och sökte lite närmare vattnet men inte då! Då får vi väl återvända utan sa matte. Synd, för du har verkligen jobbat bra! Å då, då hittade jag den. Den låg MYCKET närmare och mera till väster än vad matte trodde och gissa om hon blev glad då!

Som avslutning och belöning fick jag två vattenmarkeringar på rad. Lätt som en plätt förutom att det ena ”fodralet” som matte sytt på apportkastardummisarna släppte så det blev faktiskt en trippel åt precis samma håll. Inte min men din dag idag sa matte! Jag tror hon var rätt nöjd med mitt jobb men lite missnöjd med sin egen insats. Så kan det gå om inte haspen är på! Ha de’ / Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 3 =