100722 Vattenjobb

 Garbo berättar:

Igår åkte vi till Hälle och tränade. Anders med Nellie & Sky, Ullis med Izi och Stefan med Joy & Gry var också där. Lilla Gry blev väldigt förtjust i mej och försökte ställa sig in och faktiskt, jag tyckte hon var lite söt så hon fick för det mesta hålla på. Hon klättrade upp i mattes famn några gånger också när hon satt i ”fåtöljen”. Hon är nog ett litet charmtroll den där. När våra hussar o mattar stod och resonerade om vad de skulle göra så ramlade hon i vattnet men det var ingen som märkte det förrän hon pep till när hon försökte ta sig upp. Kanten var lite för brant för att hon skulle klara det själv…..

Vi fick börja med en vattendirigering med störningsmarkering (jobbade två och två). De övriga hundarna fick sitta och titta på när de lade ut men matte ville testa hur jag skötte mej så jag fick sitta så jag inte kunde se…. hm, hur rättvist är det? Dirigeringen låg i en liten vassrugge bakom ett band med små vassruggar och en bit framför kanten på strandvegetation/vass från en liten udde som stack ut bakom vassruggarna.

Izi och jag fick börja och först kom en markering till vänster som Izi skulle ta så fort jag hade greppat dirigeringen. Matte fick styra om mej några gånger men jag lyssnade och svarade varje gång så matte tyckte jag skötte mej relativt bra (vore förstås bättre om jag bara hade simmat på rakt ut, nu drog jag mej lite snett med vinden). När Izi hämtat sin så var det min tur att få en markering….. den blev lite strulig.

Sedan fick vi göra markeringar med hjälp av apportkastare. Det gick bra! 

Sista övningen var en rätt enkel dirigering med en markering innan. Dirigeringen gick väl rätt bra, ett par omstyrningar, men markeringen…. Hmmmm….. gick spikrakt ut och simmade förbi med en dm och virrade sedan till det ordentligt. Stefan som satt i båten fick kasta ut en ny bara för att…. sedan gjorde vi om markeringen som jag fick ta direkt och då blev det spik.

Hoppas det blir mera träning för det känns väl lite så där för både mej och matte om vi ska starta på prov men vi får väl se hur det går med både det ena och det andra…. Ha de så gott! Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre + sex =