100904 Det knatar på…..

 Garbo berättar:

Jag får följa med matte och träna lite då och då. Det är hur kul som helst och ibland är hon jättenöjd och ibland lite mindre nöjd . Mina hormoner är lite i svajning säger hon så vissa dagar är jag ”het” och då är det svårt att koncentrera mej. De sista gångerna har det blivit mycket ”fritt arbete” dvs fältjobb. Det är ju skitkul så det har jag inget emot.

I torsdag ”rymde” vi allihop till Bispgården. Eva och Korall ville ha lite träningssällskap och vi alla var riktigt sugna på en så’n där dag då vi struntade i allt och ville bara njuta av hösten. Så sagt och gjort, när inbjudan kom dröjde det inte så länge förrän vi fanns på plats vid en tjärn med massor av sumpmark åt bägge håll. Kalas, tyckte matte. Precis vad jag behöver, tungjobbad mark och ”sparringpartner”.

Så här såg det ut:

Vänster sida av tjärnen där vi körde dirigering och markering….

….. och höger sida där vi körde ett tufft fält på 18 dummisar.

Vi fick bekänna färg sa matte och vi jobbade på som attan. Från början var Korall steget före tyckte matte. Jag var lite virrig och sprang över hela området och ett område till innan det började hända något. Mot slutet jobbade jag upp mej i alla fall och var helt plötsligt mycket effektiv. Tur att det var åt det hållet i alla fall, tyckte matte. Det är bättre att du jobbar upp dej i stället för tvärt om.

Den som fick in 5 dummisar först fick ta en dirigering åt andra hållet först. Det var naturligtvis Korall som hann före….. När det var min tur var jag fortfarande lite uppskruvad så jag var inte så lyhörd som jag brukar men dirigeringen kom in även om det inte blev så elegant som matte hade önskat.

När vi tagit in dirigeringen fick vi fortsätta på fältet. Korall fick en vattendirigering också, matte ville inte att jag skulle ligga i vattnet när jag är så nära höglöp så jag blev utan. Istället fick jag jobba färdigt på fältet och det gick snabbt och elegant.

Greta fick några vattenmarkeringar på slutet men gick lite ”i taket” och missade den andra i en dubbelmarkering. Då fick Atte ta den på dirigering. Först var han som han brukade vara förr, dansade bara på strandkanten och ville inte ge sig ut men hur det var så drog han iväg och hämtade in den.

Korall har precis tagit sin andra etta i Ökl och är på gång att göra debut i Ekl och det ser mycket lovande ut. Det kommer nog att bli lite flera träningstillfällen framöver, vi behöver båda lite konkurrens och träningar med störningar så det blir jättebra det.

Ha det! /Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − tre =