10804 Att bekänna färg….

 Garbo berättar:

Igår fick vi följa med husse o matte till Roland & Berits torp. Matte hade förvarnat mej om att det kommer att bli en tuff eftermiddag och det blev det.

Matte & Roland lade ut ett stoooort fält på myr/gungflymark bitvis med starrgräs och ett och annat vasstrå. Matte  och Roland var nästan helt slut när de hade lagt ut så det var rejält tungsprunget och med massor av ”surhål”. Matte hade också lagt ut en dirigering åt mej. 20 dummisar låg ute på området. Matte hade med sig kameran men glömde ta några foton så tyvärr kan jag inte visa hur det såg ut.

Först fick Busan och jag jobba. När jag hade fått in fem dummisar fick jag ta en landdirigering som gick sådär sa matte. Den kom in men med ett par omstyrningar för mycket. I samma veva bytte Roland hund så nu fick jag jobba med Disa. Mot slutet fick även Cindra hoppa in för de två sista var omöjliga att hitta. Förmodligen hade de landat i något surhål och hamnat under geggan sa matte efter att hon tillslut följde med för att jag skulle ”dammsuga” vissa områden som hon trodde de kunde finnas på. Hmmmmmm, de fanns bara inte men matte var hur nöjd som helst med mitt jobb. Matte och Roland hade 9 dummisar vardera i slutändan och Roland hade haft 3 hundar till hjälp och jag var ensam. Dessutom jobbade jag oförtrutet på, gjorde finfina slag och omtag ute på strandängen trots att jag gick tom under lång tid mot slutet, så nog hade hon anledning att vara nöjd. Min kondition är det heller inget fel på, så det så.

Greta & Atte skulle också få jobba lite så matte lade ut på samma område som de två dummisarna måste finnas på. Kanske skulle någon ”slinka” med in i så fall. Det gjorde det inte….. Matte hade lagt ut 7 dummisar och de fick jobba samtidigt….. bägge var jättetrötta när de var färdiga och då hade de bara jobbat på en tredjedel av den yta som jag hade jobbat på och en bråkdel av den tid som jag hade jobbat.

Sedan blev husse & matte bjudna på fika och när vi kom hem blev det kräftskiva. Ja, det kom inget främmande, det var bara för husse & matte. Matte tyckte att jag hade varit SÅ duktig (och det trots att jag är precis i höglöpet) så vi fick alla ett grisöra som belöning, trots att vi fått ett redan i fredags.

Idag kommer mina valpar på besök. Ja inte alla men fyra av dem blir det. Ilo har meddelat att han inte kommer men som det ser ut så kommer resten. Kanske kan jag få en liten glimt av dem…..

Träna på, det hoppas jag att jag får göra! /Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − elva =