110802 Det är faktiskt lite synd om mej…

 Piga berättar:

I går fick jag följa med till Bodtjärn. Det var väldigt varmt så matte tyckte att vi alla tre skulle få bada lite men för att det skulle gå lite lugnt till för min del så fick jag gå före både mamma Garbo och Greta. Jag blev lite stolt för för det mesta är det jag som får vänta till sist.

Hur som helst så fick jag gå i koppel bredvid matte och ut på ”gungflyt”. Där fick jag sitta och vänta medan matte kastade ut en dummy. Hon kastade rätt så långt men den fixade jag lätt som en plätt. Naturligtvis hoppade jag upp i hennes famn med den, tycket att hon också behövde blir lite blöt, så det så! Jag tror matte tänkte ”hämden är ljuv” för nu fick hon till ett riktigt långt kast minsann. Jag simmade ut men hittade den inte så jag vände. Matte fick nog lite hicka för hon trodde nog att jag skulle komma tillbaka upp på land utan men se det gjorde jag inte. Jag bara ”ringade” och nu kom jag ännu lite längre ut och då fick jag en liten sniff så sedan var det bara att söka och lokalisera den. Gissa om matte blev glad när jag kom med den! Här är några bilder från i går:

Här hämtar jag den första apporten

Ända här ut fanns den andra…

Här kommer jag men det var lite svårt att ta sig upp

Sedan fick jag sitta hos husse….

När vi var färdiga och jag satt hos husse gick matte och hämtade mamma Garbo och Greta som skulle få lite motionssimmning med hjälp av tennsibollar. Ja de fick stadge- och minnesträning också sa matte. Under tiden som hon hämtade dem från bilen så spydde jag. Men jag var ju fortsatt pigg och glad så matte trodde att ”det är väl något tillfälligt” så när vi kom hem så fick jag också mat som vanligt. Men nu började eländet… Jag började dregla något kopiöst. Matte har ju några tyger i soffan för att den inte ska bli ful av våra klor (ja det är mest bara vi med fyra ben som ligger i den, matte o husse har ju sina fotöljer dom). Tygerna blev i alla fall genomblöta av min saliv och till slut så spydde jag igen, i soffan….. Fast matte var nog glad för det för det hade varit sämre om jag spytt på mattan. Den är svårare att tvätta. Jag spydde en gång till också men då var det bara en liten, liten klutt som kom. Däremot var jag med ut på kvällsrastningen och då kom det från andra hållet. Det var löst men inte så det rann sa matte. Jag mådde i alla fall fortfarande illa. Matte hade handukar som hon torkade mej med och som hon lade under mitt huvud. Vet inte hur många det var som blev blöta.

I natt har det i alla fall varit lugnt och vi har faktiskt alla sovit gott. I morse fick jag lite kokt ris… det var inte så bra, jag spydde då också men inte så mycket ris, det var mest bara blött. Då åkte matte till affären och köpte köttfärs och keso. Det har jag fått lite av i omgångar och jag har inte spytt något mera men ibland kommer det fortfarande saliv. De tror att det är något som jag ätit i mej men vad vet varken de eller jag.

Nu gäller det i alla fall att blir frisk och kry, jag ska ju få träffa mina syskon på söndag. Då gäller det att ha laddat alla batterier säger matte.

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 7 =