110811 Ja se barna…

 Garbo berättar:

Igår hade matte lovat hjälp tre av mina barns mattar och göra ett provprov. Två av dem ska starta på jaktprovet i Lit och ville gärna testa på lite. Det var Potifar, Nobel och Anton, den sistnämnda ska inte starta på prov men ville få chansen att jobba med fågel. Potifars hela flock var med så husse Lars agerade skytt. Kastare turades de om med att vara, husse var Piga-barnvakt, matte lade upp provet och var båtsman och jag & Greta fick sitta i bilen och vara avundsjuka.

De fick börja med en enkelmarkering på land som landade bakom en rotvälta. När den var inne fick de jobba på fältet som låg dels på en strandremsa med lite vass/gräs/surhål och dels i skogen. Fem vilt fanns på det fältet och när de hämtat tre så kom ett skott när den tredje var på ”ingång”. När den var levererad så fick de vända sig om och hämta en fågel på ett riktat sök. Därefter fick de fortsätta på fältet och när det var inne eller de tyckte att de jobbat nog så blev det två enkelmarkeringar på vattnet.

Själva jobbet skötte sig alla riktigt bra. Lite småjusteringar återstår men det är bara att köra hårt. Det är ju en och en halv vecka kvar….

Greta & jag fick inte göra någonting annat än att vi fick springa av oss lite och kolla vad de hade gjort. Vi fick ju sitta i bilen medan de andra jobbade för jag löper ju… inte så lämpligt att beblanda sig med dom då. Piga hade förstås tur hon för hon fick göra ett litet fält med två kråkor och en mås som hon lätt som en plätt hittade och kom in med. Ser bra ut det också tycker matte.

Ingen kamera var med så några bilder får ni inte. Nähä nu vankas en långpromenad tror jag. Ha de! Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 7 =