110819 Oj, oj, oj… vilken vecka!

 Piga berättar:

Oj, oj, oj… vilken vecka alltså! Vi har haft träningsvecka med ”Dalafrämmat” och däribland en släkting till mej som är 9 veckor äldre. Hon föddes samma kväll som jag ”skapades”. Våra mammor är halvsyskon så vi kan nog räkna oss som kusiner. Hur som helst så hade hon med sig sin flock, husse Gustaf, matte Ingegerd, mamma Ronja och Olle (som är 10 år och veteran). Dessutom var Maja, Britta och Wanda här med husse Jan och matte Britt. Wanda är jag också släkt med för mamma Garbo är kusin med henne och vi har samma pappa. Det låter väl lite krångligt det här…. släkt är vi i alla fall.

Zita och jag fick också vara med och jobba lite ibland. Jag fick bära min första kanin och and. Anden bar jag i huvudet för det var så stor. Kaninen var en mycket liten kanin så den var alldeles lämplig för mej men lite annorlunda så den undersökte jag rätt så noga innan matte fick den av mej.

Ett kort spår efter en kråka fick jag  gå igår och naturligtvis fixade jag det och kom till matte med den. 
Jag fick även apportera på vatten när man kastade från båt. Första gången blev jag lite förskräckt när jag kom ut  en bit och upptäckte båten men då fick jag sniff på dummisen och då insåg jag att det inte var något farligt. Nästa kast kom lite längre ut men jag missade ändå dummisen och simmade förbi. Medan jag letade dummisen kom jag alldeles nära båten och då tänkte jag att jag måste ju upp och hälsa på Jan. Nu gick det inte så bra att ta sig upp i båten och dessutom visslade matte på mej så då vände jag. På hemvägen fick jag sniff på dummisen så den kom med hem. Sedan fick jag göra ett litet linjetag på vattnet och det gick också bra. Det som var lite krångligt med alltihop var att det var svårt att ta sig upp för det var en så hög och krånglig kant men jag kämpade och kämpade och till slut gick det och så skyndade jag mej till matte med dummisen innan jag skakade mej. Matte var faktiskt riktigt nöjd!

På kvällarna hade vi lite race inomhus, Zita och jag. Tyvärr så blev matte lite besviken på mej då för vi fick tag på husses nattskena som han har för sin dåliga hand. Det var inte så mycket kvar av den så den kan han inte använda längre. Dessutom tuggade jag sönder bandet på husses ”Foppatoffel” i förrgår kväll när de satt ute och jag inte hade något att göra. De går heller inte att använda längre men som tur var hade matte redan köpt ett ”reservpar” till husse så det blev ingen panik. Jag får väl säga som husse alltid brukar säga…. ”Det är smällar man får ta”, så det så. Man kan ju inte vara snäll jämt, då är man ju menlös!

Idag när Zita skulle åka hem så tog de lite foton på oss. De hade sina uträkningar kan jag säga. De ville att vi skulle springa bredvid varandra med var sin dummy. Riktigt så bra gick det väl inte men resultaten på vårt posernade kan ni se här:

Först försökte vi samarbeta…. men till vem skulle vi gå med den?
Var det till min matte eller Zitas husse?

Nu fick vi sätta oss och hålla en dummy….
Då tog det lite tid innan kameran var i ordning så Zita blev lite trötter

När vi så skulle komma med dummyn var jag lite osäker om jag också
skulle få gå så jag kom på efterkälken.

Då gav de upp försöken coh det blev lite profilbilder på oss i stället.

Från sidan….

…. från sidan men lite ”vridet”….

… nästan så vi tittar i kameran….

… och så tittar vi lite till vänster (kamerans höger)….

Visst ser ni också likheten fast jag är svart och Zita gul, jag yngre och hon lite äldre? Nähä, nu är jag trött. Måste få ta mej en tupplur innan maten.

Puss på er! /Piga

PS. Mamma Garbo tycker att jag ska ”skryta” lite… Hon och matte vann Jämtlands Cup även i år. DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 − 3 =