110820 Jaktprov? Ska det vara nå’t speciellt det?

 Piga berättar:

Nu har jag varit på mitt första jaktprov…. Det var då inget att hänga i julgran tycker jag! Matte skulle se mina halvsyskon Nobel och Potifar när de gjorde debut i Nkl. Hur det gick till? Jo det kan jag berätta…. Jag, mamma Garbo och Greta fick hoppa in i bilen kl 07.15 och Greta & Garbo var lite spända, det kände jag så jag var säker på att nu är det kul grejer på gång. Pyttsan heller. Vi fick sitta i bilen när vi kom fram efter en dryg timmes bilåkande. Det smala och det small lite då och då men för vår del hände ingenting….

När klockan var runt halv 10 kom matte och jag fick gå ut och kissa… sedan in i bilen igen. Inget mer hände förrän ca 12 då matte kom och flyttade bilen en bit. Sedan fick jag komma ut och få lite mat och när jag ätit fick Greta & Garbo göra mej sällskap och vi fick gå en liten promenad och göra ifrån oss. Sedan in i bilen igen…. väntande, lite bilåkande, nya skott, väntande och så kom matte och jag fick ut och kissa. Nu flyttade hon bilen igen, nya skott, väntande och sedan åkte vi hem… Hur kul är det på en skala? Matte var dock väldigt nöjd och tyckte jag skött mej sååååå bra! Kanoners, sa hon!

Hmmmm… nåja vi fick i alla fall grisöron att tugga på i kväll. Sedan hoppade jag upp i mattes knä när hon tittade på tv. Hon hade ett vinglas på bordet bredvid…. HADE säger jag. Jag var kanske lite väl glad och viftade lite för mycket på svansen. Matte fick helt plötsligt lite annat att göra än att titta på tv. Lagom åt henne!

Det värsta av allt…. vi ska tydligen göra om det i morgon! Åka på prov och titta på Nobel och Potifar alltså. Och det lär ju bara vara att finna sig i det….

Puss på er! /Piga

PS. Nobel fick en 2:a och Potifar en 3:a, godkänd debut sa matte! DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 1 =