110824 Spökålder?!

 Piga berättar:

Matte säger att jag kommit i trots- och spökåldern…. Hmmm, undrar jag? Man behöver väl inte vara i spökåldern bara för att man tycker det är mycket märkligt att det ligger ett gammalt bildäck på vår ”rastnignsstig” i skogen? Sånt där tycker jag man ska akta sig för. Matte hon gick bara vidare hon och sedan ropade hon på mej och trodde att jag skulle springa förbi det? Märkliga människa! Jag gjorde en stor omväg, men kom gjorde jag ju. Då gick hon tillbaka och ställde sig bredvid däcket och ropade på mamma Garob och Greta. Sedan fick de sätta sig där, tätt intill däcket och dessutom fick de godis…. men inte jag…. Självklart måste ju jag också komma dit, någon rättvisa måste det väl finnas här i världen. När jag kom fick jag också sätta mej och DÅ fick jag en godisbit. Sedan lade hon en på däcket också. Den hann jag ta före både mamma och Greta. Ha! Där fick de… och däcket, tja hon hade väl rätt matte. Det var ju inget att bry sig i egentligen.

Det här med trotset då? Jo matte & mamma Garbo höll på med lite övningar ute på ängen. Självklart satt jag i hagen och tittade på. Tyckte det var orättvist även om jag nyss hade fått röra på mej lite. Jag satte fart och hoppade över och sprang till matte. Tror ni hon blev glad? Pyttsan heller! Hon blev arg, riktigt arg faktiskt. Snabbt som ögat blev jag förpassad tillbaka till valphagen.

Sedan fortsatte matte och mamma med övningen som jag avbröt…. men jag måste ju testa. Var det verkligen så att hon menade att jag skulle sitta i hagen och de två skulle vara ute på ängen och ha kul? Tog sats en gång till jag och kom som en kanonkula glad i hågen till matte. Om möjligt blev hon ännu argare och om möjligt gick det ännu snabbare tillbaka till valphagen.

DÅ förstod jag! Inte värt att komma om man inte är ombedd och att hoppa över stängslet det var inget som matte blev glad över i alla fall. Får väl försöka låta bli då, men jag lovar inget. Vi får se hur det går.

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − tre =