111210 Skämmes, sa matte

 Piga berättar:

Skämmes på oss sa matte nu på morgonen. Vi har inte uppdaterat bloggen på två veckor. Det här går ju inte! Hmmm… Tanken är ju att jag eller G & G ska berätta om vad som händer och sker. Vad ska vi berätta om när det inte sker nå’t? Matte har så brått. Än ska hon bort o jobba, handla eller uträtta andra ärenden och än är hon hemma och stökar och stökar och stökar. Snart är julen här säger hon. Jag undrar vem det är eftersom hon måste både städa lite extra och baka och laga mat till. Det måste vara någon mycket viktig person det. Någon som är mycket viktigare än mej och G & G eftersom hon inte har så mycket tid över för oss.

Fast…. skogspromenaderna får vi ju förstås. Här om dan skulle hon ta några vintriga bilder på oss för att göra julkort av. Det blev lite för mycket vinter så vi fick ut och ta om dem efter några dagar men ni kan ju få se hur de blev… de som var ”för vintriga alltså”. De andra sparar vi till närmare jul. Här kommer de:

Greta, jag och mamma Garbo

Samma ordning. Greta, jag och Garbo

De andra fotona blev faktiskt mycket bättre men de ska ni få vänta på. 

I gårkväll var husse o matte iväg och åt julbord och blev underhållna av Guld Hits. Gissa vad vi fick göra? Vi fick vara i hundgården. Jag har aldrig varit i hundgården en kväll tidigare men det var faktiskt riktigt mysigt. När vi gick dit fick vi ett grisöra vardera. Mums! Sedan gick vi in och lade oss i hundrummet och sov och vips så var de hemma igen.  

Hur som helst så tycker matte det är ”skit med snön”. Vi tycker det är toppen! Det är så skönt att springa i lössnön, rulla sig i den och det luktar så gott. Enda nackdelen är ju förstås att matte får ännu mindre tid med oss när det snöar för då måste hon ut och skotta. Nu har vi fått hjälp så det kommer en traktor hit och skottar men det ska ”friseras” säger matte. Det ska skottas från husen där traktorn inte kommer åt och sedan blir det en hel del småhögar och ränder som måste bort. Annars kommer det att bli alldeles omöjligt framåt våren.

Nä nu tror jag det är dags för husse att vakna också så nu har inte matte tid längre.

Puss på er! /Piga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − sjutton =