110213 Att hålla ett löfte

 Garbo berättar:

Nu har matte fullt sjå med att hålla sitt löfte! Hon har nämligen lovat att hålla mig i så god trim som det någonsin går innan jag ska få mina valpar. Det innebär härligt långa promenader eller sparkturer varje dag.

I förrgår var det dags för en sparktur. Vi drog iväg efter vägen ca 2 km och sedan skulle vi ta en rejäl slinga på skoterspåret var det tänkt. Hmmmmm…. skoterspåret var kört en gång efter all snö som kom så matte fick slita rejält med sin spark. För Greta och mej gick det alldeles utmärkt! Hon har ju ingen kondis den där…  Det blev alltså bara ca 1 km i skoterspåret och sedan 1 km på vägen, alltså totalt 4 km, innan vi var hemma.

I går och idag blev det därför promenix i skoterspåret i skogen bakom oss. Det är som att gå i potatismjöl klagade matte och så vek vi av på en stig som matte och några andra hundägare trampat upp tidigare i vinter. Lite tungt var det nog för det var lössnö på stigen men ändå lättare att gå än i skoterspåret. Matte tyckte att vi kunde ta den kortare slingan och gå ner på vägen sista biten…. Det var bara det att där hade ingen gått mer än rådjuren, sedan matte trampade upp den tidigt i vinter. Knädjup snö var det men vi fick i alla fall, på ett mycket tydligt sätt, påminnelse om hur vad kommandot bakom betyder!

Idag hade matte tagit lite minidummisar med sig så när vi kom till Alexisbacken fick vi göra några sök i lössnön. Jag hittade fyra av sex….. om det berodde på att jag var duktig eller om Greta var lite för ivrig ska vi låta vara osagt men jag tror att matte var ganska nöjd med mej (matte nickar instämmande).

Nu har vi fått mat och välbehövlig vila men vi kan båda konstatera att det är ganska härligt att jobba i lössnö, särskilt när den är så pass djup som den är nu. Det känns nästan som att simma. Enda skillnaden är att när vi kör på vatten behöver vi inte dyka för att hitta det vi ska. Simma lungt! / Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex − två =